Beatris Grozdanić: Posvetila se organizovanju "Dobrotvornog bazara"

Beatris Grozdanić: Posvetila se organizovanju "Dobrotvornog bazara"

Autor: | 08/10/2014

0

Potpredsednica „Internacionalnog kluba žena“ Beatris Grozdanić nedavno je sa suprugom provela dve nedelje u luksuznom rizortu „Ilio Mare“, na grčkom ostrvu Tasos, što je bila odlična prilika da se odmori i pripremi za zahtevne poslove koji je očekuju tokom organizovanja tradicionalnog „Dobrotvornog bazara“. Ovo je bio treći put da uspešna dama uživa u lepotama malog grčkog ostrva prepunog prirodnih bogatstava, skrivenih manastira i prelepih plaža koje se pružaju uz tirkiznoplavo more.
- Hotelski kompleks u kome sam boravila nalazi se na zapadnoj strani ostrva i izgleda kao mali grad okružen predivnim palmama i ostalim rastinjem. Uživali smo u prelepim plažama, na bazenima, kao i u prekrasnom pogledu koji dopire sve do poluostrva Atos. Svakog jutra i večeri suprug i ja uživali smo na terasi, a preko dana u moru i suncu, kao i u svežim morskim specijalitetima - počinje priču Beatris.
- Moj suprug je pilot i instruktor letenja, pa sam imala priliku mnogo da putujem sa njim, ali Tasos je jedno od najlepših mesta na kojima smo boravili, meni je draže i od Kariba i Maldiva. To ostrvo nije mnogo turistički eksploatisano pa se može uživati u divnim maslinjacima ili zasadima limuna. Ima mnogo skrivenih uvala na kojima se može uživati u miru, a u malim mestima ima odličnih taverni gde dolazi samo lokalno stanovništvo i gde se može čuti njihova tradicionalna muzika i prepustiti hedonizmu uz uzo i kulinarske specijalitete karakteristične za taj kraj. Na ostrvu postoji i mnogo skrivenih manastira koje vredi posetiti, a ja sam dan provodila uglavnom odmarajući se na plaži, kupala sam se i sunčala, čitala i uživala u božanstvenom pogledu. Nebo je svake noći bilo vedro tako da je bilo zanimljivo posmatrati zvezde, a jedne noći imali smo priliku da vidimo i zvezdu padalicu.
Po povratku sa letovanja, Beatris je sa ostalim članicama „Internacionalnog kluba žena“ prionula na posao i počela da organizuje četrnaesti po redu „Dobrotvorni bazar“, koji se svake godine početkom decembra organizuje na „Beogradskom sajmu“. Reč je o jedinstvenom humanitarnom događaju na kome posetioci po povlašćenim cenama mogu da kupe robu iz različitih krajeva sveta koju daruju ambasadori mnogih zemalja, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.
- Kao i svake godine, organizaciju „Bazara“ započele smo prvog dana septembra i u narednom periodu očekuje nas mnogo posla. Posetioci će i ove godine imati priliku da kupe robu koju donira više od četrdeset pet ambasada, a moći će da uživaju i u našoj tradicionalnoj hrani. Pored toga, gosti će biti u prilici da kupe rakiju predsednika Tomislava Nikolića, koju nam on tradicionalno donira. Pripremljen je i bogat kulturno-umetnički program, a za mališane biće tu i Deda-Mraz, kome će roditelji moći da ostave svoje mališane na čuvanje kako bi u miru razgledali štandove. Možemo da se pohvalimo i organizacijom tombole, gde najsrećnije očekuju odlične nagrade kao što su putovanje u Grčku ili na Kopaonik - otkriva potpredsednica „Internacionalnog kluba žena“, koja ističe da će ove godine sav prihod biti namenjen ugroženima od poplava.
- Pošto su ove godine našu zemlju zahvatile stravične poplave odlučili smo da sva prikupljena sredstva namenimo ugroženim građanima. Nadamo se da ćemo i ovog puta biti uspešne i prikupiti što više novca - zaključuje gospođa Grozdanić.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti