Jelena Rozga: Smislila sam ime za kćerku i sina

Jelena Rozga: Smislila sam ime za kćerku i sina

Autor: | 22/04/2014

0


Anđeoski glas, vitak stas i nenametljiva pojava Jelene Rozge godinama su ovu poznatu damu svrstavali u skromnu regionalnu zvezdu, od koje se, po nepisanom pravilu, očekuju muzički hitovi upakovani u odmerena izdanja. Onda se dogodila promena. Ljupka plavokosa pevačica odlučila je da pokaže svoju zavodljivu stranu zanosnim izdanjem u poslednjem spotu "Ukus mentola". Iako je publika sjajno prihvatila novu pesmu, pažnju je privukla imidžom koji ostavlja bez daha.
Tridesetšestogodišnja Splićanka često je punila novinske stupce pričama o emotivnom životu, od kojih je među poslednjima ona u kojoj je povezuju sa Ivanom Huljićem, sinom Tončija Huljića, sa kojim Jelena sarađuje od početka karijere. Demantima se gotovo ne bavi, a osmeh je njen odgovor na sve. Jelena za magazin „Hello!“ govori zbog čega pravi granicu između privatnog i javnog života i čime je dečko, čiji identitet ne otkriva, uspeo da osvoji njeno srce.

Čime vas je partner osvojio?
- Osvojio me je svojom jednostavnošću, iskrenošću i humorom. On je neko ko je pored mene i kad je dobro i kad je loše. Iako je mlađi, ponekad je ozbiljniji od mene i smireniji, pa se ponekad pitam ko je mlađi. Podrška mi je i to mi znači, naročito u ovom mom poslu i ritmu koji trenutno imam.

Zbog čega javnosti nikada niste predstavljali svoje emotivne partnere, da li ste vi insistirali na tome?

- Znam da uvek dajem isti odgovor na ovo pitanje, ali to je jedina i prava istina da na javnoj sceni postojim zbog svojih pesama. Nisam nikada privatni život gurala u prvi plan, niti govorila o njemu. Smatram da imam pravo da taj deo zadržim za sebe, takođe želim da verujem da moju publiku zanima kakva je nova pesma, a ne sa kime delim postelju.

Novi nastup u Beogradu zakazan je za 30. april. Prijaju li vam više klupske svirke ili koncerti?
- Volim da pevam u intimnijim prostorima, ali takođe mi prijaju i nastupi u velikim dvoranama, priželjkujem da se održi i onaj u najvećoj dvorani u Beogradu. U junu bi trebalo da objavim novi album, a moja velika želja je da na turneji, koja bi mogla da počne već krajem ove godine, priredim koncert u beogradskoj „Areni“. Nadam se da će mi se ta želja ispuniti.

Kako napreduje rad na novom albumu?
- Pesme su izabrane i ja sam prezadovoljna. Uskoro ulazim u studio, samo da moji dragi saradnici Tonči i Vjekoslava dovrše pripreme i krećemo sa ozbiljnim radom.

U najnovijem spotu pokazali ste novi imidž zavodnice, koju publika do sada nije imala prilike da vidi. Šta vas je navelo na ovu promenu?

- Volim sebe da iznenadim kada se pogledam u ogledalo, pa tako volim da iznenadim i publiku. Mislim da bi se sa svakim novim pojavljivanjem trebalo menjati, biti drugačiji i bolji. U poslednjem spotu napravili smo pomak, što ne znači da će i sledeći biti tako provokativan. Stiže nam leto i mislim da je vreme za letnji hit. Planiram da uradim i jedan veseo spot negde uz more i već razmišljam o lokaciji.

Uz provereni tim saradnika, odevne kombinacije u novom spotu potpisuju novi ljudi. Kako ste zadovoljni ovom saradnjom?
- Već osamnaest godina sarađujem sa Tončijem i Vjekoslavom Huljićem, a sada su došli i neki novi ljudi. To je modni dvojac „Vejn“, koji potpisuje haljine u novom spotu i prezadovoljna sam sa njima. Na otvaranju hrvatske nedelje mode „Cro A Porter“ obukli su me u haljinu koja je svetlucala u mraku i mada sam isprva mislila da se šale, oduševila sam se kako je to izgledalo. Bilo je potpuno genijalno.

Pratite li modne trendove i koliko vam je izgled važan?
- To mi je izuzetno bitno. Volim modu, pratim modne trendove, ali takođe volim da budem upućena u sve što se radi i priprema za moje nastupe. Osoba sam koja sve kontroliše. Saradnici mi kažu da sam „control freak“. Moram da budem informisana o svemu - šta ću da obučem, kakva će biti frizura, šminka, apsolutno svaki detalj. Volim da na scenu izađem tip-top sređena, jer to moja publika zaslužuje. Ne mogu da dođem nesređena, kao ni loše volje.

Nemoguće je uvek biti raspoložen. Kako sebi popravite raspoloženje pred nastup?

- Istina je da nije uvek sve potaman. Kao svaki čovek i ja imam loših dana, ali to traje samo dok ne izađem na binu. Kada pred sobom ugledam publiku i osetim ljubav koju mi šalju, zaboravim na sve i sve bude bolje. Kada se posle nastupa vratim u svoju sobu, osetim neki mir i zadovoljstvo. Posle koncerta je sve lepše, ali na bini je ipak najlepše.

Imate li tremu pred nastupe?
- Uvek imam tremu. Zbog toga pred nastup volim da budem sama u svojoj sobi, da imam mir pre nego što izađem pred publiku, ali onog časa kada se to desi trema jednostavno nestane.

Jeste li nekada osetili zasićenje poslom kojim se bavite?
- Dugo radim ovaj posao, ali svaki dan kao da mi je nešto novo. Svaki koncert mi je kao prvi i svakoj novoj pesmi radujem se kao malo dete.

Nedavno ste izjavili da razmišljate o potomstvu. Kada ste shvatili da biste voleli da postanete majka?

- Volim decu i kao svaka žena razmišljam o budućnosti, ali još nisam precizirala datum i godinu. Sad se već javljaju i neki pritisci sa strane, od moje porodice, naročito od majke, koja bi bila najsrećnija da rodim dete. Ispuniću joj tu želju, ali ne samo zbog nje. To je i moja velika želja. Volela bih da imam dete, ali album mi je sada prioritet, potom sledi i turneja, a kada se sve završi, planiram da poradim i na potomstvu.

Priželjkujete li dečaka ili devojčicu i razmišljate li već o imenima?
- Nije mi bitno da li će biti dečak ili devojčica. Ja sam dete iz Splita, tako da mi je Lucija prekrasno ime za devojčicu. Moj tata se zove Ante i to mi je lepo ime za dečaka. Ima još vremena, razmisliću o tome, samo da se prvo desi.

Planirate li da se pre uloge majke ostvarite u ulozi supruge?
- Taj papir koji se potpisuje apsolutno mi ništa ne znači. Mislim da dve osobe koje se vole mogu odlično da funkcionišu i bez potpisa, i da su ljubav i poverenje jedini bitni.

Koju karakternu osobinu biste voleli da nasledite od majke?

- Da uvek budem vesela, nasmejana i srećna. Ljubavi će imati na tone.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još