Doris Dragović: Euforija na koncertu u Novom Sadu

Doris Dragović: Euforija na koncertu u Novom Sadu

Autor: | 09/03/2014

0

Novi Sad je 8. marta doživeo nešto o čemu će se još dugo pričati. Mala sala Spensa bila je puna ne samo dobro raspoložene publike, već i sjajne atmosfere i pozitivne energije koje je Doris Dragović poklonila svima koji su došli da je vide i čuju posle dvadeset pet godina. Pop zvezda se posebno pripremala za ovaj nastup, pruživši zaista sve od sebe, a istom merom uzvraćali su joj i prisutni u dvorani, koji su od početka do kraja pevali i plesali zajedno s njom. Nakon koncerta Doris je za HELLO! izjavila da je presrećna i da još ne može da objasni euforiju koja je zavladala istog trenutka kada je izašla na scenu.
- Prerano je još za utiske, prerano je u ovom trenutku ikakvu emociju pretapati u reči, jer reči nisu dovoljne. Ja bih još malo sanjala, još malo živela na tom oblačku koji sam dobila na poklon od Novog Sada. Dogodilo se neko čudo, isto kao i u Beogradu, a čuda se ne tumače. To je nešto što prevazilazi kapacitete mog kiseonika, snage, mogućnosti... Pređena je granica, a kada ona jednom pukne – onda možeš sve. Zato želim još malo da živim ovaj koncert – iskrena je pevačica, kojoj publika u Spensu nije dozvolila da ni na trenutak stane.
Poredeći ovaj nastup sa koncertom u Beogradu, objasnila je da je svaki bio savršen na svoj način.
- Razlika je u prostoru i koncepciji. Ovde sam imala više mogućnosti da uživam u onom što najviše volim, a to su intimna atmosfera, komunikacija, kontakt. Bili smo jedno i osećala sam se kao kod kuće. Tako je bilo i u Areni u Beogradu, jer nam je onaj divni megaprostor omogućio širinu, kao da smo svi zajedno uronili u more i pustili da nas nose talasi. Sve je bilo savršeno.
I repertoar je bio nešto drugačiji nego u Beogradu. U skladu sa ravnicom, čula se tamburaška pesma "Ti si moja ljubav stara", uz koju su prisutni posebno uživali, ali i neki hitovi iz osamdesetih koje dugo nije izvodila. Publika je ovacijama i dugim aplauzima nagrađivala pop zvezdu, ne štedeći ni dlanove ni glas, a usred pesme "Tužna je noć" Doris je čestitala i rođendan jednoj svojoj vršnjakinji. Bilo je i obožavalaca koji su stigli iz daleka, čak iz Finske i Izraela. U goste je ponovo pozvala hor "Krsmanović" i tenora Đanija Gamulina. Nakon dvoipočasovnog nastupa, nekoliko desetina najupornijih fanova čekalo je u redu za slikanje sa pevačicom, koja ne krije uzbuđenje i zadovoljstvo zbog koncerata u Srbiji, oko kojih se dizala velika prašina još otkako su u novembru najavljeni. Nije se obazirala na neke negativne reakcije, jer je uverena da je dobro jače, a zlo samo bučnije. Na radost mnogih, obećala je da je nećemo opet čekati dvadeset pet godina.
- Ja sam ushićena. Jednom rečju, ushićena. I ovde i u Beogradu čula sam šaljive povike iz publike: "Pevaj, jer smo te toliko dugo čekali!" Ta želja nije bila samo njihova, već i moja, to je nešto nezadrživo što smo svi toliko dugo nosili u sebi. I sada, kada se napokon ostvarilo i kada smo to doživeli, jasno nam je da se više ne može zaustaviti. Lebdela sam na krilima ljubavi jer znam da pripadam tim ljudima. Ta pripadnost je obostrana, i zato ću uvek i sa puno srca donositi svoje pesme i uzvraćati emocije – rekla nam je Doris, otkrivajući da su u planu i neki novi muzički projekti, a svakako i novi susreti sa ovdašnjom publikom.

Tekst: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Snežana Ilić za HELLO, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti