Željko Joksimović: Jovana nije zahtevna trudnica

Željko Joksimović: Jovana nije zahtevna trudnica

Autor: | 30/12/2013

0

Za Željka Joksimovića je 2013. godina bila izuzetno uspešna i na poslovnom i na ličnom planu. Pop pevač i kompozitor je održao mnogo koncerata u regionu i inostranstvu, za koje se tražila karta više, a predstojeće godine popularni muzičar i njegova supruga Jovana će dobiti najlepši poklon - dete. Par sa nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će postati roditelji. Joksimovića trenutno gledamo u žiriju muzičkog takmičenja "Iks faktor". Uloge sudije se, kaže, prihvatio zbog toga što ovaj šou daje šansu mladima i da među kandidatima vidi one koje imaju potencijal da postanu istinske zvezde.
- Muzički šou-programi ovakvog tipa su pre svega televizijski spektakli sa mogućnošću da pojedinci zablistaju i skrenu pažnju na sebe - kaže na početku intervjua, za "Novosti", Željko Joksimović.
- Na samim učesnicima je da li će da nastave da rade na sebi i posle eliminacije ili osvojene nagrade. Raduje me činjenica da u ovom šouu ima talenata koji mogu da postanu zvezde. Za to je neophodan taj iks faktor koji odličnog muzičara razlikuje od zvezde. Rečima je teško objasniti, ali svako od nas može da prepozna zvezdu kada je vidi. Za to su potrebni dobar glas, lična prezentacija i komunikacija sa publikom, kao i enegrija koju emituje. Sve u jednom...

Mnogi smatraju da ste previše strogi prema takmičarima?

- Mislim da sam realan i trudim se da u pojedincu vidim sve ono što je neophodno da bi neko postao zvezda. Takvih je malo, a još teže je to proceniti u nekoliko minuta. Kriterijum je, samim tim, oštriji ali bolji. Ulogu člana žirija ne posmatram kao osoba koja bi trebalo da daje samo komplimente onima koji žele procenu svojih kvaliteta. Lepe reči, svima koji vrede, darivaće njihovi budući obožavaoci.

Zašto insistirate na tome da kandidati pevaju domaće pesme?
- Mislim da se oko svega digla veća fama nego što je to izgledalo tokom audicija. Od 300 kandidata čak 280 je pevalo na engleskom jeziku. Logično je bilo da zatražim da čujem i neku domaću pesmu. Mislim da bi svako uradio isto.

Najavili ste za sledeću godinu novi album i veliki beogradski koncert?
- Album ću završiti na proleće, a veliki koncert sledi kasnije tokom godine. Biće tu mnogobrojnih pesama koje će izaći iz mog dosadašnjeg muzičkog standarda, slične kao poslednji singl “Ludak kao ja”, ali i kompozicija koje neguju sve one pravce kao do sada. Dugo radim na ovom albumu i mnogo mi znači kakva će biti reakcija publike, ali sam nekako uveren da ih neću razočarati. Naprotiv!

Pesma "Miljacka", koju ste komponovali za Halida Bešlića, pretenduje da postane evergrin. Da li ste mogli da pretpostavite da će se to dogoditi?

- Za ovu pesmu je vezana vrlo zanimljiva priča. “Miljacka” je odmah postala hit u Bosni i Hercegovini, ali se tek posle dve godine to dogodilo u Srbiji... Ona je dokaz da sve dobre kompozicije kad-tad dođu do publike u onoj meri u kojoj zaslužuju, a ova pesma je, zaista, omiljeni evergin publike.

Kako danas vidite muzičku scenu u Srbiji?
- Vlada ogromna kriza autorstva. Suštinski, kakva nam je zemlja, takva nam je i kultura. Raduje me to što mnogi žele da postanu pevači, pa se tako nadam da će iz toga jednog dana proizaći i pravi kvalitet.

Kako komentarišete odluku RTS da Srbija sledeće godine ne učestvuje na “Evrosongu” i koliko ćemo, po vašem mišljenju, izgubiti što se nećemo pojaviti na ovom takmičenju?
- Kao čoveku koji je potpuno svestan finanijske krize našeg društva, iskreno mi je žao što je učešće na jednoj divnoj međunarodnoj manifestaciji olako odbačeno zbog novca, a zapravo sve košta kao nekoliko epizoda domaćih serija. Koliko gubimo što nećemo biti prisutni u Kopenhagenu? Nije nam prvi put da pauziramo, vratićemo se ako bude dovoljno prave enegrije i pravih ljudi na pravim mestima.

Sledeće godine ćete postati otac po drugi put. Spremate li se već za dolazak novog člana porodice?

- April, kada smo rođeni Jovana i ja, će po svemu sudeći, biti i mesec kada ćemo dobiti bebu. Pripremamo se polako za taj dan, ali se trudimo i da naši životi teku normalno, onako kako nam odgovara. Sve što treba, dogodiće se u pravom trenutku.

S obzirom na to da iz prvog braka imate ćerku Minu, priželjkujete li sina?
- Mina je zaista divna. Ne opterećujem se u ovom trenutku polom deteta, želimo da sve protekne kako treba.

Da li je Jovana zahtevna trudnica i hoćete li joj ispuniti želju da pre porođaja zajedno negde otputujete?
- Po mom mišljenju, nije zahtevna, a želje sam joj ispunjavao i kad nije bila u drugom stanju. Sad ih samo bolje čujem! Što se putovanja tiče, bili smo zajedno u Londonu na finalu britanskog “Iks faktora”, ali ostaje još nekoliko nedelja do trenutka kada neće moći da putuje, tako da ćemo pratiti situaciju i odlučiti da li ćemo negde otići na nekoliko dana.

Rekli ste da je Jovana vaša životna inspiracija. Da li ste joj posvetili neku pesmu ili možda sve?

- Jovani sam posvetio svaku pesmu u kojoj uživa i poneko moje izvođenje, baš kao i sve one trenutke koje ćemo zajedno pamtiti.

Nedavno ste bili na finalu britanskog “Iks faktora”. Koga ste upoznali od svetskih zvezda i ko je na vas ostavio poseban utisak?
- Za mene je najveća zvezda bila pobednica Sem Bejli, čiji ću glas pamtiti celog života. Zaista je prvorazredni doživljaj biti u istom prostoru sa ovom izuzetnom ženom. Zasenila je sve ostale, među njima i neke moje prijatelje koje sam tom prilikom sreo.

Najavili ste duet sa Tonijem Cetinskim. Da li ste već snimili pesmu?
- Polako završavamo. Pesma je u fazi obrade i uskoro ćemo je predstaviti. Ja sam radio muziku, aranžman i produkciju, a kakva će biti, sačekajte još malo. Neka bude iznenađenje.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti