Filipe Sanderos: Uzbuđenje zbog posete Srbiji

Filipe Sanderos: Uzbuđenje zbog posete Srbiji

Autor: | 29/06/2013

0


Uspešni fudbaler najstarijeg engleskog prvoligaša "Fulama", koji je zanat odbrambenog igrača kalio i usavršio u velikim evropskim klubovima, poput italijanskog "Milana" i engleskog "Arsenala", Filipe Sanderos nedavno je posetio Beograd. Razlog njegovog dolaska bio je privatne prirode. Sa starijim bratom Džulijenom došao je da upozna zemlju iz koje potiče njihova majka Zorica.
Filipe je rođen u Ženevi, gde su se njegovi roditelji i upoznali. Otac Džulijen, Španac, nije odoleo šarmu Srpkinje Zorice i danas, posle četiri decenije braka, oni su ponosni roditelji dva sina koje su izveli na pravi put. Filipe je ostvario zavidnu sportsku karijeru, dok je njegov brat, tridesetdvogodišnji Džulijen uspešni bankar u Cirihu. Stalni član švajcarske fudbalske reprezentacije, Filipe je u "zemlji satova" velika zvezda, a gde god da je izašao na teren, uvek je osvajao navijače kluba čije boje brani.
Dvadesetosmogodišnji Filipe je oženjen prelepom Engleskinjom poreklom iz Irana, sa kojom je u skladnom braku tri godine i sa kojom planira brojno potomstvo. Vrela španska i srpska krv teče venama uspešnog fudbalera koji nije i ne želi da zaboravi srpske korene. Beograd ga je odmah osvojio i veruje da će u budućnosti češće dolaziti u Srbiju.
- Beograd je prelep grad, na svakom koraku su istorijske znamenitosti i prelepa arhitektura. Vrlo sam srećan što sam napokon ovde i što imam priliku da upoznam zemlju iz koje potiče moja majka. Oduševljen sam Srbijom - uzbuđeno kaže Filipe.
Sportista govori šest jezika, srpski pomalo razume, ali ne toliko da može da komunicira.
- Na srpskom znam da kažem "dobar dan" i "hvala", a ružne reči me još nisu naučili - kroz osmeh kaže Sanderos.
- Jako sam ponosan na svoje srpsko poreklo. Imam pola srpske krvi, to je deo mene i želim da i ubuduće održavam kontakt sa tim delom moje ličnosti i života. Ovde imam rođake koji su važan deo mene. Mislim da Srbi uživaju u životu i raduju se malim stvarima baš kao ja. Radujem se jednostavnim, malim stvarima, moj život mogu da ulepšaju sitnice, mislim da ta moja sposobnost ima veze sa mojim poreklom i genima moje majke koje sam nasledio.
Imam pomalo srpskog karaktera i pomalo španske vatrene krvi, ali mislim da je to u mom slučaju odličan balans. Ta kombinacija pokazala se kao dobra i u životu i u sportu. Roditelji su i bratu i meni uvek govorili da se ponosimo time što smo rođeni u Švajcarskoj, pa sam počastvovan što igram za švajcarsku reprezentaciju.
Važne porodične vrednosti neguje i u svom domu i jako je posvećen supruzi Sari sa kojom je četiri godine u braku i sa kojom želi da se ostvari u ulozi roditelja.
- Nikada se ne zna čime će deca želeti da se bave, ali bez obzira da li ću da dobijem kćerku ili sina jednog dana svakako ću ih voleti i podržavati i u svemu čime odluče da se bave baš kao što su mene i mog brata podržavali naši roditelji. Moja porodica me uvek podržava i pomaže mi u svemu što želim da radim, svi uspešni sportisti iza sebe imaju stabilan porodični život, tako je i u mom slučaju.

Piše: Jelena Vlahović
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti