Pola sata sa... Dado Topić

Pola sata sa... Dado Topić

Autor: | 26/05/2013

0


Legenda rok muzičke scene i jedan od najpopularnijih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije Dado Topić 17. maja, u beogradskom Centru "Sava“, održao je koncert. Rok muzičar uskoro će obeležiti četiri i po decenije muzičkog rada. Ni u najburnije vreme, teško za rokere, Dado nije želeo da pravi kompromise u muzičkom izrazu i da promeni svoj muzički put ili odustane od njega. Na privatnom planu je srećan. Posle prvog braka, iz koga ima sina Danijela, pravu ljubav pronašao je u zagrljaju druge supruge Mire, koja mu je podarila sina Reja. Za magazin „Hello!“ Dado Topić prvo govori o uzbuđenju pred koncert u Centru "Sava“.
- Ovo je moj prvi veliki solistički koncert u Centru "Sava“. U ovoj veličanstvenoj dvorani sa odličnom akustikom uvek sam nastupao kao deo nečijeg muzičkog spektakla, za koji nisam bio vezan ni kao autor ni kao pevač, već sam bio gost. Sada sam publici predstavio svoju muziku. Pratili su me mladi članovi mog benda, koji su jedva čekali da pokažu šta znaju. Pred svaki koncert, kao i pred ovaj, osećao sam tremu, jer sam želeo da sve bude kako treba. Navikao sam da publici pružim fanstastičan i nezaboravan ugođaj.

Već četiri i po decenije uspešni ste na muzičkoj sceni. Koliko je teško biti roker u današnje vreme?
- Teško je uopšte biti bilo šta, ali rok je jedna specifična duhovnost koja te obuzima, ali u mom sučaju je i egzistencija. Najvažnije je biti među prvim plivačima. Hvala Bogu, ja sam još pred ciljem.

Jeste li ikada pomislili da odustanete od rok ideala zarad materijalne dobiti?

- Nikada. Bila bi to izdaja sebe i principa koji su u meni „zabetonirani“ u nekim šezdesetim godinama. Nikada nisam mogao da sedim na dve stolice, niti sam hteo da prodajem ono najlepše u svojoj duši.

Slušate li ponekad narodnu muziku, makar u kafani?
- Nemam tu naviku. Jednostavno, celog života sam išao nekom drugom ulicom gde nema narodnjaka.

Od majke Anke ste nasledili muzički talenat?
- Moja majka je bila jedna izvanredna žena, zato se moj otac i zaljubio u nju. Išla je u školu kod časnih sestara, gde je svirala klavir i gitaru. Bila je interesantna i nadarena dama za to vreme. Verovatno sam od nje nasledio talenat za muziku.

Iako imate šezdeset tri godine, puni ste snage i energije. Bavite li se nekim sportom?

- Prilično sam aktivan, ne drži me mesto, živim dinamično i brzo. Nemam vremena da nabijem kilažu u smislu masnog tkiva. Teretanu ne posećujem jer je to za mene gubljenje vremena i energije.

Ove godine sa suprugom slavite tri decenije zajedničkog života?
- Svih ovih godina Mira i ja smo uspeli da sebično sačuvamo našu ljubavnu priču. Voleli bismo da tako ostane i u budućnosti. Ako imate sreće u životu da nađete svoju polovinu, treba da zahvalite Bogu. Ja sam mu večno zahvalan.

Planirate li neko putovanje ili zabavu povodom tog jubileja?
- Naravno, ali samo za nas dvoje, eventualno ćemo povesti sina Reja.

Da li je vaš mlađi sin, šesnaestogodišnji Rej krenuo vašim stopama?

- On je otišao korak dalje. Zakoračio je i u druge muzičke žanrove, poput sajber muzike. To je neka robotska varijanta zvuka.

Vaš sin iz prvog braka Danijel bavi li se još modelingom?
- Više ne, osnovao je sopstvenu agenciju za modnu fotografiju u Milanu. Živi na relaciji Pariz-Milano. Veoma sam srećan zbog njega.

Kakvi su vam muzički planovi posle koncerta u Centru "Sava"?
- Posle koncerta u Beogradu, putujem u Makedoniju, gde treba da primim njihovo državno priznanje za moju pesmu o Makedoniji, koju oni doživljavaju kao svoju drugu himnu. Nakon toga putujem u Austriju na festival rok-bendova, a potom ono što mi, bajkeri, najviše volimo, slede letnje rok svirke pod vedrim nebom.

Tekst: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti