Momčilo Otašević: Uzbuđenje pred premijeru filma "Led"

Momčilo Otašević: Uzbuđenje pred premijeru filma "Led"

Autor: | 05/10/2012

0

Ni godinu dana od završetka snimanja, Momčilo Otašević (22) nije se "ohladio" od "Leda", a u jeku odbrojavanja do premijere filma Jelene Bajić Jočić, uzbuđenje je, kaže glumac, stiglo do "usijanja".
- Dugo smo čekali na ovo, a sada kada se veliki dan približio (10. oktobar), nestrpljenje je dostiglo maksimum. Čini mi se da nije prošao nijedan dan a da mi "Led", u kojem sam debitovao, nije bio u mislima. Sabirao sam utiske, razmišljao o pojedinim scenama, preispitivao se da li je nešto moglo bolje ili drugačije. I sada, hladne glave i nakon što sam odgledao projekciju, mogu da kažem da je film sjajan.
Rediteljska vizija, glumačka ekipa, radnja i predeli u kojima je sniman - odrednice su zbog kojih Otašević visoko vrednuje "Led". Sa snimanja je, kaže, poneo prelepe utiske, od kojih se takođe nije ohladio. Iako mu život na selu nije bio stran, sada je dobio šansu da se sa njim sretne - licem u lice.
- Kad god poželim da se istinski odmorim, sakrijem se u mesto svojih predaka, Dugi Do u Njegušima. A tokom priprema za snimanje, boravio sam u Donjim Grbicama, selu pored Kragujevca, kod čestite porodice Smiljanić, sa kojom sam učestvovao u gotovo svim seoskim poslovima. Uživao sam u tome, pogotovo u privilegiji da me u nekim stvarima podučava desetogodišnji Dačo, unuk mog domaćina.
Mladi Cetinjanin je odavno vičan seoskim poslovima, jer, objašnjava, na selu ne može da se boravi a da se ne barata oruđem, a za potrebe "Leda" Otašević je naučio i da žanje i da jaše konja. I to mu je, priznaje, bilo posebno zadovoljstvo. Nije u najbližem "srodstvu" sa njegovom ljubavlju prema ekstremnim sportovima, ali bilo je veoma uzbudljivo.
Ko vam je bila najveća podrška na snimanju?
- Ekipa "Kontrast studija", počev od rediteljke Jelene Bajić Jočić me je istinski podržala, a imao sam poseban tretman i kod ostalih glumaca, koji su me prosto gurali napred. Rad sa Batom Živojinovićem, Olgom Odalović, Nelom Mihailović, Nenadom Jezdićem - bili su mi i privilegija i obaveza. Trebalo je odigrati veliku ulogu, odgovoriti na poverenje koje mi je ukazano, izboriti se sa akcentom. Moram da kažem i da sam sve vreme imao podršku porodice, što mi je mnogo značilo.
U kakvom svetlu ćemo upoznati Milivoja - vašeg junaka iz "Leda"?
- Teška sudbina prati Milivoja od ranih dečačkih dana. Breme koje mu je nametnuo život, odnosno neophodnost da kao nezreli momak preuzme ulogu glave porodice i domaćina - savilo mu je leđa. Bez sreće u ljubavi, u teškim uslovima života i neprestanoj borbi između neba i zemlje, Milivoje biva vinovnik nesrećnog slučaja. Rečju, on je tragičan lik.
Iz srpske priče ste se preselili u crnogorsku. Šta možemo da očekujemo od druge sezone serije "Budva na pjenu od mora", koja će uskoro početi da se emituje?
- Za očekivati je da naredni serijal ponovi uspeh prvog, ako ga i ne "prebaci", s obzirom na to da je priča proširena. Pojavljuju se novi likovi, nove intrige, nova uzbuđenja... Ekipa je uhodana, snimanje se odvijalo bez većih problema, a i vreme nas je poslužilo, tako da se sve namestilo kako treba.
Kako će se razvijati Lukina i Bojanina priča?
- Pa, razvijaće se. Ne smem da vam otkrijem ni delić, morate da budete strpljivi i sačekate emitovanje. Luka i Bojana odolevaju, a i ostali likovi bivaju izloženi iskušenjima. Novi kompleksniji problemi ozbiljno potresaju porodicu Bačić.
Ima li u najavi novih uloga ili ćete se sada posvetiti fakultetu?
- Imam i dalje mnogo obaveza, počela su mi predavanja na fakultetu i nastaviću da igram predstave koje su premijerno izvođene na ovogodišnjim letnjim festivalima u Crnoj Gori, a sada su uvrštene u repertoare pozorišta. Ovih dana intenziviramo rad na predstavi "Žabar", u produkciji Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" na Cetinju, koja je ujedno i diplomska predstava moje klase. U ovom projektu smo svi i uvek se radujem takvom radu. A ako sve bude teklo po planu, očekujem moje "klasiće" na premijeri "Leda". Inače nemam ništa više u planu, ali ni dosad nisam planirao, pa je na kraju uvek dobro ispadalo. Odmah nakon završetka snimanja "Leda", nastavio sam rad na "Budvi", zatim na filmu Nikole Vukčevića "Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa".
Prija li vam popularnost? Niste se uobrazili?
- Popularnost prija, ali se nisam uobrazio. Krećem se u istom društvu, vodim isti način života, imam iste obaveze prema porodici i prijateljima.
Koja uloga bi mogla da vas pokrene iz petnih žila?
- Svakoj ulozi prilazim na takav - posvećen način. Uloga Milivoja je jedna od onih koje pokreću, pa se nadam nekim novim sličnim.
A šta vas u životu do te mere pokreće?
- Preduslovi svakog dobrog rada, a samim tim i uspeha su lični mir i porodični sklad. To me uvek pokreće i zato uživam u životu.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti