Ivana Španović: Deset divnih dana u Aziji

Ivana Španović: Deset divnih dana u Aziji

Autor: | 15/06/2012

0

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović nedavno je bila u Aziji, gde je učestvovala na dva mitinga u Južnoj Koreji i Kini. Na putovanju je bila deset dana, a osim što se takmičila, šarmantna dama je posetu ovim zemljama iskoristila i za obilazak znamenitosti, od kojih su je mnoge ostavile bez daha.
- Bila sam najpre u gradu Daegu u Južnoj Koreji gde sam učestvovala na mitingu. Reč je malom gradu u kome nema baš mnogo toga za razgledanje, tako da sam vreme provodila uglavnom na terenu. Taj grad sam već posetila i prošle godine jer se tamo održavalo „Svetsko prvenstvo u atletici“ i tada sam obišla sve znamenitosti - priča Ivana koja je posle Koreje otišla u Kinu gde je u Šangaju učestvovala na mitingu „Dijamantske lige i tamo zauzele šesto mesto.
- Kinu sam posetila pre četiri godine kada sam učestvovala na „Olimpijskim igrama“ u Pekingu. Međutim, sada sam imala priliku da se uverim da je Šangaj savremeniji i lepši grad od prestonice, u kome ima mnogo impresivnih građevina. Kinezi u njega najviše ulažu novac. Drugačiji je od glavnog grada i zaista je mesto koje vredi obići i u kome ima mnogo toga da se vidi - iskrena je šarmantna dama.
I pored toga što niko osim Španovićeve iz naše reprezentacije nije išao sa njom na putovanje, ona naglašava da je imala lepo društvo i da nosi isključivo lepe uspomene sa ovog putovanja.
- Na put sam krenula sa trenerom i kolegom Asmirom.Međutim, u Južnoj Koreji i Kini bilo je mnogo ljudi iz drugih zemalja koje poznajem odranije, tako da mi nije bilo dosadno. Najviše sam se družila sa koleginicom iz Hrvatske Sandrom Perković, koja je evropska prvakinja i potencijalni kandidat za osvajanje zlata u Londonu. Vršnjakinje smo, te imamo priliku za česta zajednička putovanja i druženja - objašnjava naša uspešna atletičarka koja je u Šangaju obišla mnoge tržne centre.
- U Kini smo imali dovoljno slobodnog vremena, pa sam osim u obilazak grada išla i u šoping i kupila neke zanimljive stvari za sebe i najbliže.
Ovu lepu devojku predstojećih meseci očekuju brojna takmičenja koja će istovremeno biti i odlična priprema za "Olimpijske igre" u Londonu na kojima će Ivana takođe učestvovati.
- Najvažnije takmičenje,Evropsko prvenstvo“, očekuje me od 27. juna u Helsinkiju, ali pre toga ću najpre početkom juna učestvovati na mitingu „Dijamantske lige u Oslu, a posle toga, sredinom meseca, putujem u Sloveniju, gde takođe imam miting - otkriva zgodna atletičarka koja se mnogo raduje što će ponovo imati priliku da učestvuje na najvećem sportskom takmičenju na svetu -"Olimpijskim igrama".
- Mislim da je još rano da pričam o svojim planovima za "Olimpijske igre" i plasmanu koji bih želela da ostvarim. Moj zadatak je da se sada što bolje spremim, a tek posle"Evropskog prvenstva" u Helsinkiju imaću uvid u to kakva me konkurencija očekuje i tada će moći da se daju prognoze za Igre u Londonu - zaključuje Španovićeva.  

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti