Željko Joksimović predstavio pesmu "Nije ljubav stvar" kojom će nastupiti na Eurosongu (Video)

Željko Joksimović predstavio pesmu "Nije ljubav stvar" kojom će nastupiti na Eurosongu (Video)

Autor: | 10/03/2012

0

Predstavnik Srbije na Eurosongu Željko Joksimović je u subotu uveče predstavio pesmu "Nije ljubav stvar" koju će pevati na najprestižnijem muzičkom takmičenju u Evropi. Željko će 24. maja u Baku u Azerbejdžanu u drugoj polufinalnoj večeri pokušati da osvoji publiku širom Evrope.
U šou programu pod nazivom "Evropska pesma" Željko je otpevao i svoje najveće hitove iz bogatog muzičkog i filmskog opusa, ali ovog puta u potpuno novom ruhu.
Joksimović je pesmu premijerno izveo zajedno sa njegovim bendom, ali u pratnji oko 40 muzičara Simfonijskog orkestra RTS-a, a ugostio je i neke svoje kolege i dugogodišnje saradnike među kojima su Jelena Tomašević, Bora Dugić, Ivan Bosiljčić, Hari Varešanović i Halid Bešlić.
Željko Joksimović i Alek Aleksov uradili su aranžman, a Marina Tucaković i Miloš Roganović napisali tekst za pesmu “Nije ljubav stvar” koja će nas predstavljati na Pesmi evrovizije u Bakuu u Azerbejdžanu. Na kompoziciji su radili i gudači “Filipović”, a tekst na engleskom napisala je Ljiljana Jorgovanović. Pesma je snimljena na srpskom, engleskom i francuskom jeziku, a kantautor nije otkrio na kom jeziku će je otpevati na takmičenju.
- Sve vreme sam želeo da napravim vanvremensku pesmu, kao što su “Lane”,” Lejla”, “Oro" i vodio sam se time. Jednog jutra oko pola šest na pamet mi je pala jedna kompozicija. Zaboravio sam je, ali sam se kasnije setio melodije, odsvirao je na klaviru, snimio je mobilnim telefonom i kasnije je iskoristio za pesmu - rekao je Željko.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin