Željko Mitrović: U Beograd ću se vratiti zdraviji nego kad sam imao sedamnaest godina

Željko Mitrović: U Beograd ću se vratiti zdraviji nego kad sam imao sedamnaest godina

Autor: | 14/02/2011

0

Vlasnik TV Pink, uz podršku supruge Milice i dece, uspešno se oporavlja od posledica trovanja i planira skori povratak u Beograd kada će, osim što će insistirati da se utvrdi ko je odgovoran za njegovu dramu, napraviti veliku žurku: Kada je 20. decembra prošle godine usled teške iscrpljenosti i malaksalosti primljen u KBC Bežanijska kosa, vlasnik TV Pink Željko Mitrović (43) nije ni slutio da mu život visi o koncu. Još manje da ga je neko trovao. Ali ovo frapantno saznanje nije ga dotuklo, naprotiv.

Zahvaljujući stručnoj i pravovremenoj medicinskoj pomoći on se uspešno oporavlja od aplastične anemije, teškog oboljenja krvi, nastale od otrovnih supstanci benzena, olova i arsenika koji su pronađeni u njegovoj krvi. Sada, prema sopstvenim rečima, deluje zdravije nego kad je imao sedamnaest godina. Podrška porodice i prijatelja veoma mu je značila tokom lečenja, koje je od 23. decembra nastavio na klinici “Franziskus Hospitals” u Flensburgu kod Hamburga. Ta podrška mu je pomogla i da se lakše izbori sa čitavom situacijom. Sa jedne strane mučila ga je bolest, a sa druge saznanje da mu je neko radio o glavi. Ali, kada je izgledalo da bije svoju najtežu bitku, shvatio je da ima i onih koji su mu iskreno privrženi.
- Milica je sve vreme uz mene. Njena podrška, kao i podrška porodice, bila mi je jednako bitna za ozdravljenje koliko i svi lekovi i terapija. Ipak, moram da izdvojim nekog. To je profesor doktor Nada Basara, žena-čudotvorac i jedna od najcenjenijih stručnjaka u oblasti hematologije u svetu. Ona je zaslužna što sam se iz mrtvih vratio u punu formu. U Beograd ću se vratiti zdraviji nego kad sam imao sedamnaest godina - naglasio je Željko Mitrović u razgovoru za "Gloriju".
Da proces rehabilitacije bude uspešan doprineo je i sam Željko.
- Osećam se veoma moćno, zdravo i jako, i tek sad sam motivisan da radim i smišljam još bolje i jače akcije. Tako da se zna da ‘Dvor’ predstavlja samo prvi stepenik u učvršćivanju Pinka na medijskom vrhu Balkana. Dobro mi je sad, zapravo više nego dobro, neprekidno sam nasmejan i zadovoljan. Završavam terapiju i doktori kažu da su veoma iznenađeni brzinom mog oporavka.
Iako bi već sada mogao da se vrati u Beograd i bude na kućnom lečenju, Željko je odlučio da povratak još malo prolongira. U šali otkriva i da njegova bolnička soba na hematološkoj klinici u Flensburgu podseća na spejs šatl, piše Glorija.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti