Jelena Baćić-Alimpić: "Ringišpil" je knjiga o snazi života i ljubavi

Jelena Baćić-Alimpić: "Ringišpil" je knjiga o snazi života i ljubavi

Autor: | 31/08/2010

0

Poznata televizijska voditeljka i novinarka Jelena Bačić-Alimpić promovisaće knjigu "Ringišpil" 17. septembra na jednom od novosadskih salaša. Uz svaku  knjigu ići će na poklon i kompakt-disk, na kojem će biti četiri instrumentala i jedna pesma, koju peva Marinko Rokvić. Ovo je originalna muzika pisana za ovu knjigu, a autor je Saša Milošević Mare. Inače, Jelenu je podstakla neiscrpna tema o ljubavi, da svoja osećanja i razmišljanja prenese na papir. Napisala je knjigu "Ringišpil“, u kojoj je ispričala priču o ljubavi koja je uspela da preraste život i sudbinu.
- To je priča o Ani Balint, krhkoj balerini džinovskog duha, koja na koncu života pokušava da oživi bivše dane i bivše ljude, detinjstvo na tavankudskom salašu, ringišpil kao najdražu igračku i melodiju detinjstva, mukotrpne baletske vežbe, ratove, ljubavi, umetnost… A inspirisala me je zrelost. U jednom trenutku sam pomislila kako sam prešla pola svog životnog puta, a da još uvek nisam ostvarila ono što najviše želim, da napišem knjigu
- rekla je Jelena, čija knjiga "Ringišpil“ je na tržištu u izdanju "Lagune“.
- Kroz priče o mojim junacima želela sam da kažem kako je život zapravo blagoslov kakav god da je i da ga zaista treba živeti punim plućima, da ne treba propuštati trenutke ni mogućnosti, da se moramo radovati. Jer kada dođemo do kraja životnog puta, većina nas žali za propuštenim prilikama - kaže voditeljka.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti