Branka Katić: Večna nostalgija za Beogradom

Branka Katić: Večna nostalgija za Beogradom

Autor: | 31/08/2010

0

Film “Žena sa slomljenim nosem”, reditelja i scenariste Srđana Koljevića, koji je ovog leta obišao domaće i evropske festivale i pokupio značajne nagrade i kritike, posle sedam godina pauze vratio je Branku Katić u srpsku kinematografiju - sjajna uloga apotekarke na nedavno završenim Filmskim susretima u Nišu donela joj je Nagradu “Carica Teodora”, a u sredu će se pokloniti publici u Sava centru, na beogradskoj premijeri filma.
- Svih ovih godina života i rada u inostranstvu shvatila sam da je moja karijera ovde. Srećna sam što imam mogućnost da igram na svom jeziku, u pričama koje su mi bliskije nego one “napolju”. Žao mi je što nisam bila u Nišu da primim nagradu, to je moja druga “Teodora” - kaže za Novosti Branka Katić, koja posle Londona, sa porodicom - rediteljem Džulijanom Farinom i sinovima Luisom i Džoom, živi u Los Anđelesu.
- Za nekoliko dana Džulijan i ja proslavićemo desetogodišnjicu braka. I dalje se volimo, bogu hvala, deca su nam zdrava i preslatka. Naši sinovi su svetski putnici - više su proputovali kao bebe, nego moji roditelji za ceo život. Oni svake godine provode najmanje mesec dana u Beogradu, najmanje dve nedelje u Londonu, a Amerika im je dom, tamo rastu. Nadam se da neće biti konfuzni - Englezi su po pasošu, a po mami Beograđani. Kad su progovorili, prve reči bile su im na srpskom, sada se malo “gađaju” padežima, ali sve razumeju kad ja govorim, i uvek mi na srpskom kažu da me vole. Znaju da je ovo mamin grad, a ja i danas ne mogu da kažem da nemam nostalgiju za životom u Beogradu - kaže poznata glumica.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: branka katic

Pročitajte još

Najnovije vesti