Tanja Rađenović kaže da je stroga majka koja ćerkama dozvoljava da gledaju samo dečje kanale

Tanja Rađenović kaže da je stroga majka koja ćerkama dozvoljava da gledaju samo dečje kanale

Autor: | 12/08/2010

0

Jedna od najsimpatičnijih voditeljki „Informativnog programa“ televizije „Pink“, tridesetosmogodišnja Tanja Rađenović uvek je besprekorno stilizovana iako je poslovno veoma angažovana. Neophodnu stabilnost i sreću pronalazi u porodičnoj idili koju joj pružaju suprug Petar, sedmogodišnja kćerka Teodora i dve godine mlađa Anđela. Odmor od uobičajene gužve poznata voditeljka sa malih ekrana pronalazi u parkovima Beograda, od kojih najviše voli Topčider. Uživa u šopingu, naročito kada ga kombinuje sa kafenisanjem u društvu prijateljica. Fetiš su joj cipele, a smatra da je srećna jer njen suprug Milan ima ogromno razumevanje za njen „atakt na novčanik“ kada je reč o garderobi. Budući da je osamnaest godina u novinarstvu, Tanjina porodica navikla je na javni posao kojim se bavi i dobro zna da uvek mora da bude spremna na vanredne situacije.
Iako već godinama na šarmantan način čita vesti na televiziji „Pink“,  harizmatična voditeljaka nedavno je bila u centru pažnje, jer je upravo ona trebalo da u „Dnevniku 2“ saopšti konačnu odluku o tome da li „Grand“ produkcija prelazi na televiziju „Fox“ ili ipak ostaje na televiziji „Pink“. Na pitanje kako se osećala u tim trenucima i da li je bila pristrasna prilikom saopštavanja, budući da je njena matična kuća u pitanju, Tanja odgovara:
- Nikakve posebe tenzije nije bilo. Šta god da se dešava na televiziji gledaoci nikada ne treba da osete pristrasnost. Mnogi kažu da je način na koji ste saopštili da „Grand“ ostaje na televiziji „Pink“ prema uslovima koje ta medijska kuća diktira bio veoma simpatičan?
- To je zanat. Upravo to, kako kažete simpatično kazivanje u stvari je suština informacije. Naglašavanjem ističem njenu važnost. Bilo je bitno podvući da su uslovi koje je „Pink“ ponudio“Grandu“ onakvi kakve ta muzička produkcija zaslužuje.

Gledate li privatno „Grandove“ emisije?
- Privatno ne gledam na taj način televizuju. Kada nisam na poslu, imam vrlo malo vremena da bih dopustila da mi televizija opet ulazi u život. Zaželim se druženja sa prijateljima i gledanja filmova i serija. Dok sam bila trudna sa obe moje kćerke uživala sam u španskim serijama. Vesti uglavnom gledam na televiziji „Pink“, osim kada se nešto važno dogodi, pa želim da vidim kako će to da plasiraju ostale televizijske stanice.
Družite li se sa kolegama sa „Pinka“?
- Naravno, tamo imam mnogo prijatelja. Generalno, mi iz informativne redakcije „Pinka“ volimo da pravimo zajedničke žurke, proslave rođendana. Venčanja takođe slavimo zajedno. Obavezno jednom u toku godine povodom godišnjice redakcije priredimo nezaboravnu žurku.
Jeste li tokom rada na „malim ekranima“ imali nekog fanatičnog obožavaoca koji vas je uznemiravao?
- Nisam, ali sam zato, kada je reč o mojim koleginicima, imala priliku da prisustvujem raznim scenama. Bez obzira što sam devetnaest godina na televiziji, mislim da je moj privatni život išao putem jedne potpuno normalne devojke, a potom žene. Mislim da nikada nisam davala povoda, a i radim emisiju koja se svodi na vesti.
Da li ste ostvareni kada je vaš posao u pitanju?
- Već skoro dve decenije radim na televiziji, a „Pink“ je moja treća medijska kuća u kojoj sam potpuno zadovoljna. Apsolvirala sam prava, kratko vreme radila sam u marketingu, ali čim sam imala priliku da se pojavim na malim ekranima, taj posao me je potpuno zaokupio. Zaista imam sreće da radim ono što najviše volim.
Budući da radite na televiziji, određujete li vašim kćerkama šta smeju da gledaju, a šta ne?
- Naravno. Moje kćerke Tijana i Anđela na televiziji gledaju isključivo dečje kanale, iako mi se često ne dopadaju crtaći koje gledaju.

Koja su vam omiljena mesta za izlazak?

- Na splavove i u diskoteke ne izlazim, više volim restorane, kao i porodična kućna okupljanja. Prija mi da jednom ili dva puta sedmično odem u kafić mog kuma, koji se nalazi kod Sportskog centra „25. maj“.
Spremate li se dugo za izlazak?
- Ne. Izveštila sam se. Duže razmišljanje o tome šta ću da obučem jedino kada znatno ranije saznam datum održavanja neke važne manifestacije. Onda mi se razne kombinacije vrzmaju po glavi, ali me ne opterećuju previše. Trudim se da kupujem stvari koje se lako kombinuju.
Kako biste okarakterisali vaš način odevanja?
- Kao i svaka žena, volim da, na prvom mestu, sebi budem lepa. Ali budući da radim na televiziji, moje svakodnevno oblačenje koje je vezano za posao podrazumeva klasični način odevanja, jer je kodeks striktno propisan. Privatno, mislim da se oblačim smelije nego što to moje godine dozvoljavaju. Volim da nosim i džins, šortseve, obožavam štikle, kao i haljine. Ne volim šareniš, prijaju mi pastelne boje. Pratim modu, ali iz novih trendova uzimam samo ono što se uklapa u već postojeću garderobu za koju znam da mi provereno dobro stoji.
Uživate li u šopingu?
- Obožavam ga, čak i onda kada kupujem samo narukvicu. Šoping je jedan tako lep ventil kome se rado prepuštam. U kupovinu idem sa drugaricama, tako da često uz obilazak radnji kombinujemo ispijanje kafe po kafićima. Igrom slučaja najčešće kupujem u inostranstvu i moji omiljeni tržni centri nalaze se u Firenci, Parizu, Diseldorfu i Frankfurtu.
Kom odevnom predmetu ne možete da odolite?
- To su cipele. Više od pedeset pari obuće zauzima police mog garderobera. Obavezno čim vidim neke cipele da mi se dopadaju zakukam suprugu sa tužnim pogledom i, naravno, kupim ih.
Imate li kućnu pomoćnicu ili sami obavljate kućne poslove?
- Već mnogo godina u kućnim poslovima mi pomaže jedna žena. Ona je moja desna ruka, nikako ne bih mogla bez nje. Međutim, koliko mi obaveze dozvoljavaju i ja se latim kućnih poslova.
Biraju li vaše kćerke same garderobu ili im vi određujete šta će da nose?
- Ma to su već mali ljudi. Nema šanse da na njih iko utiče kada je reč o modi. Muka je velika naterati ih da obuku nešto što nije suknja ili haljina, a vole da nose i lepe patike.
Da li im se ukusi poklapaju?
- Slične su kada je reč o odevanju, mada su im karakteri veoma različiti. Za stariju kćerku mogu da kažem da znam šta voli da nosi, dok mlađa Anđela u potpunosti kopira Teodoru.

Vole li šljokice, štras i svetlucavu garderobu?
- Ne. Nisu u tom fazonu. Šljokice, nakit, mazanje noktiju, na šta se ja ježim, dozvoljeno im je samo onda kada se maskiraju. Sve to one vezuju za maskenbal. Doduše, možda one to i vole, ali im ja to ne dozvoljavam.
Uzimaju li vašu garderobu iz ormara?
- Ne. Ali umeju, naročito starija kćerka, da mi kažu: „Jao, mama, što ti se lepo slažu haljina i tašna“.
Jeste li stroga mama?
- Jesam. Ja sam loš policajac, dok je moj suprug dobar.
Budući da je vaš suprug profesor u Francuskoj diplomatskoj školi, govore li vaše kćerke francuski?
- Moje kćerke perfektno govore francuski jezik. Odmalena idu u francuski vrtić, a evo sad starija kćerka Tijana ide u francusku osnovnu školu. Ja sam zaista jedna ponosna mama, ali, nažalost, ja govorim italijanski, ali ne i francuski. Moraću da se potrudim da ga što pre savladam, jer kad moje mezimice shvate da ga ja ne znam, postaće konspirativne. Međutim, tata ipak odlično govori francuski tako da neće imati baš puno prostora.
Usklađujete li vi i suprug odeću kada zajedno negde izlazite?
- Uglavnom usklađujemo. Moj suprug je muškarac sa prilično izglađenim stilom, sportista je koji vodi računa o svom izgledu. Obično on sačeka da vidi kako ću ja da se obučem, pa se prilagodi mom stajlingu.
Nedavno ste se vratili sa mora iz Budve. Kako ste se proveli?
- Moj suprug je iz tog crnogorskog grada. Sticajem okolnosti nigde nismo otputovali van naše zemlje i Crne Gore, što praktikujemo, ali smo se odlično proveli. Obožavam izležavanje na plaži, ali to moje kuliranje obično podrazumeva konstantno ustajanje sa ležaljke, pošto moje kćerke non-stop traže da im dodam lopatice, da im kupim sladoled, da idem sa njima u vodu i slično.
Da li vam je važno da i na plaži budete moderni?
- U suštini nije. Moje modiranje na plaži se svodi na upotrebu što skuplje i bolje kreme za sunčanje. Perlice i drugi nakit ne nosim, jer smatram da su na plaži i u moru višak. Kada počne lepo vreme, jedino stavljam narukvicu na nogu a jedini nakit koji nosim je vodootporni sat. Jednodelni kupaći kostim nikada nisam nosila, pa ni sad kada se „naprasno“ vratio u modu. Kolekciju sam obnovila sa četiri nova fenomenalna kupaća kostima.
Koju knjigu trenutno čitate?
- Počela sam da čitam lako štivo pod nazivom „Kupoholičarka u akciji“.
Uživate li u vožnji automobila?
- Vozim crvenu „škodu“ i volim da vozim, ali kada moj suprug nije u njemu. Inače mi stalno zvoca, verovatno kao i svi muškarci.
Poznate su proslave vašeg rođendana?
- Da, mi svake godine obeležavamo naše rođendane. Moj suprug u stvari ne voli proslave, ali ja nikada ne propustim priliku da mu priredim fenomenalno iznenađenje, kada se okupi mnogo naših prijatelja. Moj rođendan svake godine tradicionalno organizujemo u našem dvorištu, gde  spremamo roštilj a zabava traje do zore.

Piše: Jelena Popović
Foto: Andreja Damnjanović
Stilistkinja: Tijana Todorović
Šminka i frizura: Srđan Petković
Mileševska 47, tel: 011 / 383 - 0087

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti