Praznik za sva čula: Mini Pipe Rigate Barilla s Barilla sosem Basilico i usoljenom rikotom

Povezane vesti

Ako volite izazove, a nedostaje vam inspiracije za jedan kulinarski poduhvat, predlažemo recept koji će zadovoljiti i najprobirljvije gurmane.

Sastojci za 4 osobe:

Mini Pipe Rigate Barilla 350 g
Barilla sos Basilico 400 g
Plavi patlidžan iseckan na kockice 200 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 20 g
Usoljena rikota 50 g
Pinjoli 20 g

Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litru vode) i skuvajte Mini Pipe Rigate “al dente”, prema uputstvu na pakovanju.

Za to vreme, u nelepljivom tiganju blago propržite pinjole. Sklonite s vatre.

U isti tiganj dodajte supenu kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, propržite kockice plavog patlidžana dok ne porumene; dodajte sos Basilico i ostavite dok ne izbije ključ da bi sos upio ukus plavog patlidžana.

Ocedite Mini Pipe Rigate i pomešajte ih sa sosem i sve zajedno promešajte.

Servirajte s rendanom usoljenom rikotom i proprženim pinjolima.

Ostale vesti iz rubrike