Iz neverstva treba učiti: Koje pozitivno iskustvo stiču prevarene žene

Povezane vesti

Žena koja je doživela prevaru mora da prođe period tugovanja, samo što će na kraju izaći kao neko ko ima više znanja u procenjivanju budućih ljubavi

Niko ne želi da bude prevarena strana, ali uteha je da žene kojima se to desi stiču korisno iskustvo – pokazalo je jedno istraživanje. Naučnici su zaključili da je osoba koju je partner prevario doživela bol, ali i rast u psihološkom smislu, odnosno mudrost da sledećeg puta izabere bolje.

– Prevarena žena mora da prođe period tugovanja, samo što će na kraju izaći kao neko ko ima više znanja u procenjivanju budućih ljubavi – kaže dr Kreg Moris, autor istraživanja. – Uostalom, sreća je što se rešila partnera sklonog varanju.

Naučnik dodaje da je za to saznanje potrebno da prođe određeno vreme, od pola godine do 12 meseci od prevare, kada bol prođe, a žena počne da vraća samopouzdanje i jača emocionalnu inteligenciju. Ona je tek tada sposobna da osvesti sebe, ali i ponašanje novog partnera prema sebi, kao i sopstveno ophođenje prema njemu. Dama tada razvija “radar” za prepoznavanje partnera niže vrednosti, koji ne ume da je ceni.

Sa druge strane, Moris tvrdi da veza između muškarca koji je varao i osobe sa kojom je prevario svoju partnerku u velikom broju slučajeva ne uspeva. Pravi gubitnik u ovoj priči je zapravo druga žena koja je dobila partnera spremnog da vara.

Hellomagazin.rsNovostiGuliver/Thinkstock

Ostale vesti iz rubrike