Tarantino priznao: Stidim se, znao sam šta je Vajnštajn radio

Povezane vesti

Filmski režiser Kventin Tarantino izjavio je da je znao šta je ženama radio njegov saradnik producent Harvi Vajnštajn i da ga je sada sramota što nije reagovao na seksualna uznemiravanja i napade.

Vudi Alen: Afera oko Harvija Vajnštajna je veoma tužna za ceo svet-Znao sam dovoljno da uradim više-,
rekao je Tarantino u intervjuu za Njujork zajms (The New York Times), navodeći nekoliko slučajeva.

On je rekao da to što je znao o Vajnštajnu nisu glasine i priče iz durge ruke, dodajući da žali što nije preuzeo odgovornost za ono što je radio producent s kojima je saradjivao na mnoštvu filmova.

-Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih saradjivao s njim, rekao je Tarantino.

Prve navode o seksualnim uznemiravanjima i napadima Vajnštajna objavili su ovog meseca Njujork tajms i Njujorker (The New Yorker), posle čega je više glumica izašlo u javnost, prenosi Beta.

Tarantino je rekao da je o Vajnštajnovom ponašnju čuo mnogo pre. Njegova bivša devojka Mira Sorvino mu je rekla o Vajnštajnovom nepoželjnom ponašanju i kako ju je dodirivao. Dodao mu je da mu je još jedna glumaca pričala o mogulu, kao i da je znao da je glumica Rouz Mekgovan postigla namirenje s Vajnštajnom.

Otvorena istraga protiv producenta Harvija Vajnštajna: Nisam baš najbolje, treba mi podrška

Režiser je rekao da nije razmotrio da li su ti slučajevi stvar redovnog zlostavljanja i rekao da je i pored tih priča nastavio da snima filmove s Vajnštajnom, zbog čega sada žali.

-Ja sam marginalizovao te incidente. Bilo šta sada da kažem, zvučalo bi kao jadni izgovori,
rekao je Tarantino.

Vajnštajn i Tarantino su saradjivali od 1992. kada je Vajnstajn distribuirao “Ulične pse” (Reservoir Dogs), preko “Petparačkih priča” (Pulp Fiction), “Ubiti Bila” (Kill Bill), “Prokletnika” (Inglorious Bastards) i “Podlih osam” (The Hateful Eight), pa sve do vereničke žurke koju je pre par nedelja Vajnštajn organizovao za Tarantina

Ostale vesti iz rubrike