Slavni muzičar Tom Peti umro zbog prevelike doze lekova


Muzičar Tom Peti umro je od predoziranja lekovima među kojima je ključan fentanil, moćni opijat koji je kriv i za smrt Prinsa.

-Naša porodica sastala se ujutro s ekipom patologa koji su rekli da je Tom podlegao predoziranju s nekoliko lekova, piše u saopštenju koje su u petak objavile supruga i ćerka muzičara, Dana i Aria.

Naglasile su da je pevač imao “nekoliko teških zdravstvenih problema, među kojima emfizem pluća, probleme s kolenima i prvenstveno slomljen kuk”.

Uprkos toj bolnoj povredi održao je turneju s 53 predviđenih datuma, pogoršavši prelom.

-Mislimo da su mu bolovi postali jednostavno nepodnošljivi što je izazvalo njegovo preterano uzimanje lekova, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je zbog toga uzimao više analgetika, među kojima flastere fentanila i veruju, “kao što je patolog zaključio, da je njegova smrt bila nesrećni slučaj”.

Roker Tom Peti umro je 3. oktobra u 66. godini života. Poznat po “Learning to Fly”, “I Won’t Back Down” i “Free Fallin”, nedelju dana ranije završio je turneju kojom se slavilo 40 godina njegove grupe Heartbreakers.

Fentanil je uzrokovao preranu smrt i superzvezde Prinsa, a i glumci Hit Ledžer i Filip Sejmur Hofman još su dve zvezde koje su preminule poslednjih godina od predoziranja opijatima.

Hellomagazin.rsAgencijeGuliver/Getty

Ostale vesti iz rubrike