Nike Air Max 1 Retro “Anniversary”: Plavo izdanje popularnog Air Max “keca” stiže u Tike


Nije bilo potrebno ni sat vremena da jedne septembarske subote svi primerci Nike Air Max 1 Retro „Anniversary“ koji su pristigli u Tike! radnju budu rasprodati. Fanovi crvenog izdanja ovog kultnog modela čekali su bukvalno celu noć pred radnjom kako bi uspeli da „ulove svoj delić istorije“. Ipak, svi ljubitelji Air Max linije koji nisu uspeli da dođu do svog primerka legendarnog „keca“, imaju drugu šansu.

Naime, 19. oktobra u Tike! radnju stiže još jedna limitirana edicija Nike Air Max 1 Retro „Anniversary“, ali ovoga puta u plavom izdanju. Tako se model, sa kojim je davne 1987. godine započela AIR MAX revolucija, ponovo vraća u svom originalnom obliku. Dolazi u specijalno dizajniranoj kutiji koja asocira na izgled kutije prvog modela, u kojoj se nalaze dodatne pertle i Nike Air Max privezak.

Nike Air Max 1 dizajnirao je čuveni Nike-ov dizajner Tinker Hetfield, a model se smatra za ikonu koja je zauvek promenila pravac sportske obuće. Radeći za Nike kao arhitekta na jednom od putovanja u Parizu u obilasku njemu zanimljivih objekata među kojima je bio i centar nacionalne kulture Pompidou. Zgrada, proektovana sa stilu Hi-Teck arhitekture sa vidljivim delovima konstrukcije i staklenim zidovima ostavila je poseban utisak na Hetfilda koji je došao na ideju da do tada već poznati AIR sistem na patici prikaže kako izgleda iznutra, odnosno da „otvori prozor“ na peti patike kako bi pokazao kako on zaista funkcioniše.

Posle niza skica koje su usledile došlo se do finalnog proizvoda koji je zauvek promenio celu industriju, stvoren je “Nike Air Max 1”. Ono što treba naglasiti je da je osnovna namena prvih AM modela bila za trčanje ali već prvim izdanjima je prevazišla svoju namenu i postala deo stila oblačenja ljudi širom sveta.

Nike Air Max 1 Retro „Anniversary biće dostupan u limitiranoj količini ekskluzivno u Tike šopu u Beogradu, u ulici Kralja Petra 24 kao i u online šopu www.tike.rs od subote 19.10. od 9h ujutru.

Ostale vesti iz rubrike