Željko Samardžić: Ljubav je najvažniji, ali ne i jedini ključ uspešnog braka

Povezane vesti

Pevač Željko Samardžić već četiri decenije uživa u skladnom braku sa suprugom Majom, i dok estradu pogađaju razvodi i razni skandali bračnih parova, oni su od svega toga izolovani.

– Svakako je ljubav najvažniji, ali ne i jedini ključ uspešnog braka. Međusobno uvažavanje i razumevanje bračnih partnera je takođe vrlo važan faktor. U mladosti ta ljubav izgleda drugačije, strastvenije nego u zrelim godinama kada je važno da uz sebe imate i prijatelja. Preći iz ljubavi u prijateljstvo, a pri tome ne žrtvujući ljubav je veština koja sigurno pomaže braku – kaže pevač, koji je uspeo da izgradi karijeru i očuva porodicu. Pevač priznaje da se još uvek udvara supruzi jer to je čar braka.

– Svakodnevno. Nažalost, više je ne mogu kupiti na neke stare fore pošto moja draga više nije klinka, ali uspevam još ponešto izvaditi iz rukava. Gitara mi je uvek tu pri ruci kao moje pouzdano oružje. Po njenom vratu se nepogrešivo oslikavaju emocije – kaže Željko kroz osmeh i priznaje da je Maji trebalo vremena da se navikne na njegov novi imidž.

– Trebalo joj je nekoliko dana da se navikne, ali svim mojim ukućanima se svidela ova promena. Oni imaju razumevanja i za tu važnu stavku mog zanimanja, vizuelni identitet. Znam i da se mnogima ovo ne dopada i često čujem komentare da sam od sebe napravio starca, da ličim na Deda Mraza, Mokranjca, Vajferta…, i sve mi je to simpatično. Na kraju, dobra je stvar zaintrigirati ljude i izgledom, osim novim pesmama.

Samardžić kaže da mu je najveći dar Majin osmeh, ali da ju je teško iznenaditi posle toliko godina zajedničkog života.

– Iskreno, uživam u situacijama kad uspem da joj izvučem osmeh, ali priznajem da nakon 40 godina zajedničkog života malo je stvari kojima jedno drugo možemo da iznenadimo. Prosto, postali smo predvidljivi, što možda i nije loše – ističe pevač i objašnjava koliko mu je za sve ove godine bila važna podrška porodice koja je razumela kada ne neke bitne datume nije kod kuće.

– Svi smo se već navikli na tu okolnost mog zanimanja. Nekako smo zajedno ušli u ovo što se zove moja karijera i mnogo mi znači podrška i ljubav koja dolazi iz porodičnog doma. To je moje bogatstvo i vetar u leđa. Postoji mudra izreka koja kaže da si bogat tek kad imaš nešto što ne bi nikada mogao kupiti novcem, a to je pre svega porodica – kaže on.  Pevač  otkrio i kako održava ljubav u braku.

– To vam je kao sa biljkom ili cvetom. Nije dovoljno samo je zasaditi, morate je negovati i hraniti da ne bi izgubila miris i lepotu. Koliko je važno voleti nekog, jednako je važno pomoći mu da vas voli.

Ipak, nesuglasice postoje u svakom braku.

– Postoji jedna izreka koja kaže da je srećno oženjen samo onaj muškarac koji razume svaku reč koju njegova žena nije rekla. Idealno je izbeći nesuglasice, ali i ako dođe do njih, ništa strašno. Te male varnice imaju i svoju dobru stranu – tvrdi pevač čiji život su obeležile žene.

– Žene su uvek igrale važnu ulogu u mom života. Moja baba Jovanka i tetka Anđelija su žene koje su mi mnogo značile i za koje sam bio jako vezan. Majka Nada svakako je imala najbitniju ulogu u mom životu. Od nje sam nasledio i ljubav prema muzici. Njih tri zauzimaju posebno mesto u mom srcu. Moje tri kćerke su opet moj ponos i ljubav. Pa čini mi se da i najstrastveniju podršku dobijam od lepšeg dela moje publike. Okružen sam njihovom ljubavlju i pažnjom i svojim pesmama pokušavam da uzvratim tu naklonost. Nekada je praznik žena značio mnogo više nego danas i stoga u mom slučaju nosi i jaku nostalgičnu notu –bio je iskren Željko.

Hellomagazin.rsPulsonlineLuka Šarac/Stefan Tomašević/Anotnio Ahel/Ataimages

Ostale vesti iz rubrike