Sanja Marinković: Verujem da je žensko prijateljstvo možda važnije od veze sa muškarcem

Povezane vesti

Voditeljka, a odnedavno i spisateljica Sanja Marniković otkrila je da li se svađa i oko čega sa prijateljicom Vesnom Dedić, da li postoji crna lista javnih ličnosti koje su joj u poslednjem trenutku otkazali gostovanje, ali i zašto je sreća zavoleti sebe u zrelim godinama.

Delujete kao vedra osoba, zbog čega umete da zaplačete?

– Mene su u životu vaspitavali, a i iskustvo me učilo da je stvar zrelosti kada naučiš da svoje emocije ispoljavaš javno i ako se često čuje teza da slabosti treba ljubomorno čuvati. Tako da su suze kao i smeh u mom životu veoma lekovite. Plakala sam i zbog ljubavnih jada i zbog nepravdi koje sam doživljavala u poslu, ali i uz svaki film pa čak i uz crtani koji gledam sa Strahinjom, uz ljubavne romane moje prijateljice Vesne… Mala vam je ova stranica za sve moje suze, ali se ipak trudim da živim u skladu sa čuvenim stihom Dina Merlina: ”Smehom strah pokrijem uvek kada pomislim…”

Da li ste verovali da ćete doštampavati knjigu koju ste objavili?

– Kraljica nepoverljivost, neodlučnosti.. su titule koje mene krase u životu, tako da su svi bili uvereni osim mene. Veoma sam ponosna i na ovaj segment moje karijere, oči mi zasta svaki put zasijaju kada pročitam komentare, čestitke i pohvale na desetine hiljada žena širom sveta, ali i ponekog pažljivog sina ili supruga koji veruje da je knjiga najlepši poklon za one koje najviše volite. Bliži nam se Dan ljubavi za koji mnogi komentarišu da je savršen marketinški trik, ali ja ipak verujem da je savršen dan da nekome kažemo i pokažemo iskrenu ljubav, a moja knjiga govori i o tome. Oduvek sam imala želju da poklonim ženama proizvod koji će biti iskrojen po meri njihovih želja i veoma sam srećna što sam to uspela na ovih dve stotine strana.

Kada bi morali da birate između toga da budete voditeljka ili spisateljica, šta biste odlučili?

– Trudim se da u životu budem okružena vrednim ljudima koji umeju i znaju da hodaju kroz život bolje od mene. Oni su mi uvek bili vetar u leđa i kada je trebalo pre 17 godina da osmislim svoju autorsku emisiju ili pre šest meseci kada je trebalo da verujem u sebe i napišem vodič osluškujući svoje gledateljke, prijateljice, komšinice. Velika su mi očekivanja u oba segmenta, ali sam najviše svoja u studiju TV “Pink” u Šimanovcima kada o temama koje čine život pričam sa svojim gostima i uživam.

Da li se dešavalo da vam u poslednjem trentuku otkaže javna ličnost gostovanje i da li tada te neodgovorne osobe stavljate na listu zabranjenih?

– U životu sam samo pravila liste namirnica koje nije zdravo jesti, drugih crnih lista u mom životu nema. Brzo zaboravljam, lako praštam i svi su dobrodošli. Dešavalo se i da gost dobije visoku temperaturu sat vremena pred snimanje, da ne siđe na poziv vozača “Magazin In” kada dođe po njega, da se ne pojave, isključe telefone…

Uvek ste lepo obučeni, koja je najeftinija stvar koju imate u ormanu?

– Verovatno neke sportske čarape… ne vrednujem garderobu po ceni koštanja već po kvalitetu, komforu i jedinstvenom dizajnu.

Gleda li sin Strahinja vaše emisije i šta obično kaže?

– Nikada nije gledao “Magazin In”, ali se dešavalo da pred spavanje pogleda “Bračnog sudiju”. Njega televizija, novine, mamine drugarice glumice, voditeljke, pevači – ne interesuju. Njegova generacija je opčinjena supkulturom koja je na društvenim mrežama i imaju svoje junake, želje, očekivanja, stavove.

Družite se sa Vesnom Dedić, ali oko čega se posvađate? Šta zamerate jedna drugoj?

– Verujem da je žensko prijateljstvo možda važnije od veze sa muškarcem jer je podrška prijateljice često bezuslovna i iskrena čak i kada su žene različite kao Vesna i ja. Nas dve se svakodnevno suočavamo sa zajedničkim brigama, željama, očekivanjima, radostima, uspesima, patnjom, ali se za ovih 20 godina nikada nismo posvađale.

Govorite u knjizi o “Meri sreće”, a šta za vas predstavlja ta rečenica?

– Moja mera sreće je zaista da naučim da iskrojim život po meri svojih želja, da ozbiljno shvatim upozorenje da izneverena očekivanja mogu da izazovu srčana oboljenja i da, kao što piše u jednom od mojih poglavlja, “i u zrelim godinama nastavim da volim sebe”.

Zbog čega voditelji koji vode političku emisiju misle da je mnogo lakše uraditi zabavnu, da li je zaista tako?

– Uvažavam mišljenje pojedinih kolega iz mog esnafa, ali se ne slažem. Vodila sam i razgovore o politici, ekonomiji, finansijama, spoljnoj politici u studiju radeći u Jutarnjem programu RTS-a šest godina, a tada sam imala svega 22 godine. Iskustvo je bilo veoma dragoceno i veoma mi je pomoglo da sa lakoćom danas razgovaram sa mnogima od tih gostiju, ali na drugačije teme. Treba svojim pitanjima, iskustvom i poverenjem učiniti i da vam Aleksandar Vučić priča o ljubavi, da vam ministar finansija peva u studiju serenadu kojom je osvojio svoju suprugu na fakultetu, da gradonačelnik posle dvadeset godina zbog vas uživo zasvira gitaru, da vam ministar policije otkrije svoje slabosti u vaspitavanju deteta…

Ostale vesti iz rubrike