Stjepan Hauser posvetio pesmu preminuloj deci iz "Ribnikara": "Arena" je plakala, poslušajte zvuke tuge

Stjepan Hauser posvetio pesmu preminuloj deci iz "Ribnikara": "Arena" je plakala, poslušajte zvuke tuge

Autor: | 25/10/2023

0

Stjepan Hauser održao je sinoć koncert u Štark Areni pod nazivom "Rebell With a Cello". 

Inače, ovo je njegov prvi solistički koncert posle razlaza sastava "2Cellos" u maju 2022. godine, a započeo ga je kompozicijom "Now We Are Free", autora Hansa Cimera i Lise Žerard, iz čuvenog ostvarenja "Gladijator" Ridlija Skota.

Među numerama koje je izveo našla se i balada "My Heart Will Go On" iz filma "Titanik", kao i kompozicija iz filma "Kum".

Ata Images

 

Posle toga izveo je kompoziciju iz televizijske serije "Igra prestola" i numeru iz filmskog serijala "Pirati sa Kariba".

U drugom delu koncerta Hauser je, između ostalog, izveo hitove "Let's Get Loud", "Livin' La Vida Loca", "La Isla Bonita" i "Despacito".

Pred kraj koncerta, na bini se pojavio srpski teniser Novak Đoković koji je zasvirao saksofon, posle čega je Hauser izveo italijanski klasik "Bella Ciao" i deo pesme "No Woman No Cry" Boba Marlija.

Pročitajte: Stjepan Hauser progovorio o problemu sa kojim se bori već neko vreme (video)

U izjavi za medije pre početka koncerta Hauser je rekao da nije očekivao ovakav uspeh solo turneje i dodao da je uglavnom rasprodao svoje koncerte.

- Muzika je uvek najbolji izbor, pravi lek za sve. Ljubav je pokretač svih nas u životu, da stvaramo remek-dela, da sviramo što bolje koncerte - rekao je Hauser, koji je u Areni numeru "Hallelujah" posvetio Andiji Čikiću i ostaloj ubijenoj deci iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

ATA Images

 

- Ovde u Srbiji sigurno ima dosta talentovanih mladih muzičara, umetnika. Jedan od njih je bio i Andrija Čikić - rekao je Hauser, najavljujući kompoziciju zbog koje se publika rasplakala.

Pročitajte: Glumica Milena Vasić objavila je snimak nastradalog anđela na Vračaru - Andrija je za klavirom stvarao muziku kakvu svet nije video VIDEO

Podsetimo, među anđelima koji su nastradali od ruke svog drugara iz klupe u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru našao se i Andrija Čikić, koji je od šeste godine svirao klavir i bio vanserijski talenat. Andrija je osvajao nagrade na domaćim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images