Hrabrost ili ludost: Jovan Memedović oči u oči sa smrću, svi se pitaju kako je preživeo

Hrabrost ili ludost: Jovan Memedović oči u oči sa smrću, svi se pitaju kako je preživeo

Autor: | 06/12/2021

5

Jovan Memedović je godinama, tačnije decenijama, jedan od najcenjenijih i najvoljenijih televizijskih novinara. Bilo da je reč o njegovoj autorskoj emisiji „Sasvim prirodno“, bilo da se govori o kvizu „Potera“, komplimenti su neizbežni, a žene ga smatraju veoma privlačnim. Dobro zna koliko je publici zanimljiv, ali intervjue daje vrlo retko. Nedavno je, ipak, otkrio da je zahvalan sudbini za sve što mu je priredila i dodao:

‒ Ne verujem preterano u neke druge stvari, osim u sudbinu. Ona me je prošetala onako kako sam zamišljao i sanjao.

Pročitajte: Razveo se od ovakve lepotice - Evo ko je žena sa kojom Jovan Memedović ima dvoje dece

Instagram

 

Svaka emisija „Sasvim prirodno“ pokazuje da i posle toliko godina pred kamerama Jovan Memedović ima strast, svojstvenu početku karijere, pa zato i ne čude njegove reči:

‒ Da li sam našao sagovornika u Beogradu, sto ili pet hiljada kilometra od njega spakovaću se, otići i napraviti priču o onome što me zanima. Uvek idem za pričom.

Priče su ga vodile širom sveta, nekad i u najzabačenije krajeve, ali, srećom, nije se često pitao kako će uspeti da preživi. Bilo je i izuzetaka:

‒ Blizu Sibira ostali smo bez hrane, ali nije problem doći do nje u divljini koju čovek nije takao, jer živi svet vrvi oko vas. Životinje nisu u paničnom begu od vas, jer retko sreću ljude, a onda vi, kao neki lovac, dođete do plena. Jedan dan smo bili gladni, ali već sutra smo se snašli. Upecali smo ribe.

Pročitajte: Jovan Memedović - Bliski susret s poskokom

ATA Images

 

Svojevremeno je otkrio da li se nekad zapita šta mu je ovo trebalo ili ko će mu pomoći ako u divljini nešto krene naopako:

‒ Prvi put sam tako razmišljao kad sam bio na Severnom polu, dok sam vozio motorne sanke po ledu debelom pola metra. To izgleda kao solidna debljina, ali se led vrlo brzo topio, a pošto je bio maj, već su se pojavljivale pukotine. Kroz njih se pomaljalo odvratno crno more. Kad propadnete kroz led, nema povratka, jer vas on propusti i sante se odmah skupe. Da bi sve bilo kompletno, neko je pomenuo da je prethodne godine jedan čovek tako poginuo. Tri dana, dok sam sa dvojicom Norvežana tumarao tim prostranstvom, stalno sam se pitao šta ja, ludak, tu radim. Ceo bogovetni dan, od ujutru do uveče, pratili smo tragove belog medveda.

Pročitajte: Porodicu krije od javnosti, ali lepotu svoje ćerke Jovan Memedović nije uspeo - Upoznajte Mašu Memedović (foto)

Kada se sa tih adrenalinskih putovanja vrati u Beograd, leti vreme provodi veslajući po Dunavu i Savi, a obožava i Adu Ciganliju. Zimi se šeta tim delom grada, zajedno sa psima, a često odlazi i u konjički klub na hipodromu. Ako se pitate kako je moguće i posle 61. rođendana tako izgledati i imati takvu kondiciju – eto odgovora.

Jovan Memedović velika je podrška ćerki Maši

„Instagram“ profil Jovanove ćerke Maše, koja je filmski i TV montažer, pokazuje da je krenula očevim stopama. Na pitanje da li veruje da će ona gledaocima doneti ženski i generacijski novi pogled na svet, odgovorio je:

‒ Generacijski svakako. Mladi su brži, brže razmišljaju i sklapaju kadrove. Ona povremeno ide sa mnom na snimanja, uglavnom na duga putovanja, posle to montira, ali već su je angažovale neke druge veće produkcije, pa ne stiže da često ide sa nama.

Pročitajte: Strast prema avanturi nasledila od oca - Ona je ćerka Jovana Memedovića (foto)

 

Komentari (5)

Loading
Marija 10:22 07.12.2021
Odgovori

Svaka cast za gospodina Memedovica. Odavno pratim njegove putopisne emisije koje su fantasticne.

Dragana 14:24 07.12.2021
Odgovori

Nikada nisam videla tako prirodnog, spontanog i talentovanog izveštača-putopisca. Svaka njegova emisija je prava umetnost. Bravo za Jovana Memedovića! Ćerki Maši, želim da bude isto tako uspešna kao i njen otac.

Dr 18:53 07.12.2021
Odgovori

Ljudi koji su dolazili sa njim u kontakt kažu da je vrlo neprijatan naročito kad se radilo o emisijama koje je pravio. Malo njih je imalo dobro mišljenje o njemu. Prilično neprijatan lik.

Olivera 11:06 08.12.2021
Odgovori

Samo se naš ,,sasvim prirodni,, Memedović ne oglašava , niti da prozbori koju o Rio Tintu !

Djura 15:26 08.12.2021
Odgovori

Mnogo nervozan lik, moram reći.Ono što vidimo na TV ,to je sve šminka.Čini mi se da uopšte nije takav kakvim se prikazuje. Pokušava da glumi Bear Grylls-a i kaobajagi preživljava,a najede se po kućama kajmaka,sira i pršute i onda prosipa pamet preko TV ekrana. Tipičan gradski tip koji u divljini i bez sponzora ne bi izdržao ni nedelju dana. Neka je on živ i zdrav,ali neka brate ne glumata i neka ne radi ono što mu ne priliči. Drži se ti potere ,a avanturizam prepusti mladjima i za to sposobnima.U'vatiće ga išijas negde,pa eto problema...

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti