Kristofer Gaida – naoružani slatkiš i verni čuvar najvećih zvezda

Kristofer Gaida – naoružani slatkiš i verni čuvar najvećih zvezda

Autor: | 09/12/2015

0

Sa zanosnom Kameron Dijaz prošetao je ruku pod ruku crvenim tepihom pred dodelu Oskara, pazio da Džesiki Albi slučajno ne spadne bretela pred gomilom fotografa, odbranio Anđelinu Džoli od nasrtljivih obožavalaca nakon osvajanja Zlatnog globusa...

Nije ni čudo što je trn u oku i dežurno smetalo mnogim reporterima, voditeljima i često dosadnim fanovima. Ali, njegov identitet bio je misterija. Sve donedavno. Sada imate priliku da upoznate Kristofera Gaidu, naočitog tridesetosmogodišnjaka kojem nijedna poznata žena ne može da odoli.

S razlogom... Kristofer je, naime, prvi na top-listi malog broja specijalnih telohranitelja koji mogu da se nađu na crvenom tepihu, jer na izvestan način razbija predrasude o tome kako bi trebalo da izgledaju čuvari holivudskih zvezda. Ruku na srce, nema baš mnogo onih superzgodnih, poput Kevina Kostnera iz istoimenog filma. O bezbednosti slavnih i bogatih uglavnom brinu tamnoputi gorostasi, bivši profesionalni igrači američkog fudbala ili penzionisani vojnici i policajci. Dovoljno je da bacite pogled na uvek ozbiljna lica iza tamnih naočara, pa da znate zbog čega su angažovani. Ali, u fabrici snova postoji i pratnja koja nije lična ili unajmljena, jer svaki događaj u svetu šou-biznisa ima svoju mini armiju.

Kristofer Gaida nije klasičan bodigard, što je jednom i objasnio u svojoj knjizi "Arm candy" (naoružani slatkiš), koja je postala svetski bestseler. Visoki Amerikanac otkriva da njegov posao traje onoliko koliko je dug i famozni tepih po kome prati poznate ličnosti. Takođe, on treba da ublaži i eventualne izlive besa ukoliko dođe do neke nepredviđene situacije, da se postara da dama koju čuva dolazi u kontakt isključivo sa odgovarajućim ljudima, budući da se svaki sekund protokola unapred zna, i da pripazi na njih tokom after-partija. Ukratko, on je perfect date. Savršeni pratilac.

Tokom poslednjih petnaestak godina Kristofer je pravio društvo svima koji nešto znače u svetu poznatih, od Maraje Keri do Džulije Roberts. Iako se neupućenima čini da ne postoji lakše i lepše zanimanje, istina je potpuno drugačija. Pored činjenice da u svakom trenutku morate biti spremni da primite metak umesto osobe koju čuvate, treba da imate i dovoljno strpljenja i tolerancije da se nosite sa njenim hirovima. Čak i na toj kratkoj relaciji od izlaska iz luksuzne limuzine do ulaska u svečanu dvoranu. Gaida je zaintrigirao agencije kada se 2007. godine na jednom događaju našao pri ruci Megan Foks, tada zvezdi u usponu, koja je počela da paniči u bekstejdžu. Brzo joj je prišao i počeo da je ubeđuje da izgleda fantastično, da treba da se opusti jer je svi vole i da jednostavno izađe na scenu.

- To nije deo predviđenih obaveza, ali pretpostavljam da se računa u rok službe. One emotivne, ljudske službe, koja se uglavnom dodatno ne naplaćuje, mada svakom dobro dođe kaže ovaj neobični pratilac.

Kristofer je, dakle, i savršeni džentlmen. U opisu njegovog posla stoji da nije samo lični čuvar, već po potrebi i publicista, asistent, pa čak i neka vrsta menadžera za odnose sa javnošću:

- Ne možete ni da zamislite kakav haos vlada iza scene dok je, s druge strane kulisa, u toku glamurozna ceremonija. Zato poznatima treba osoba od poverenja koja će ih sa osmehom dočekati kada se završi nastup. To je posao od velike važnosti.

Svaka dodela nagrada ima između dvadeset i četrdeset (naoružanih) pratilaca, zavisno od broja učesnika. Kristofer je regrutovan dok je obezbeđivao jednu MTV ceremoniju, i vrlo brzo se našao na A-listi omiljenih čuvara. No, nije bilo lako upasti u klub odabranih:

- Potreban im je neko ko se razume u ovaj biznis, ko može da predvidi šta će se događati tokom večeri i kako će se klijent ponašati. Pre ceremonije moramo napamet da naučimo raspored dešavanja i saznamo najkraće puteve do toaleta, garderobe i automobila. Takođe, treba da proučimo i profil ličnosti koju tih nekoliko sati pazimo, da saznamo o čemu ona najviše voli da razgovara kako bismo je u datom trenutku opustili, ali i koje teme treba da izbegavamo.

Često su sve ove radnje neuporedivo teže od osmatranja sumnjivaca u okolini. Pored toga, ovi pratioci moraju da ličnom obezbeđenju klijenta pokažu i najkraći put do sprednog izlaza kako bi izbegli paparace i ostale radoznalce. Tu je još jedna zanimljiva stavka – modni saveti. Primera radi, upravo je na Krisov predlog lepa Džesika Alba u poslednjem trenutku promenila autfit pre nego što je izašla na scenu.

- Rekao sam joj da mi se mnogo dopada "Chanel" haljina sa šljokicama jer je delovala neverovatno seksi i blještavo. Taj komad garderobe govorio je o njenoj ličnosti, o mladoj glumici koja je zabavna, vesela i puna života. Dakle, treba da imate i ukusa, koji je takođe jedan od razloga što sam najbolji u ovom poslu – kaže Kristofer Gaida bez lažne skromnosti.

Komentari (0)

Loading
snežana ilić guliver/getty/facebook/chris.gaida.5
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti