Dea Đurđević se probudila nakon uspešne operacije: Hvala Bogu da sam živa!

Voditeljka “Jutarnjeg programa” na “Pinku”, Dea Đurđević, jutros je doživela tešku saobraćajku na Dedinju, a kako navode u saopštenju sa VMA, zahvat je trajao oko pet sati, ali je Dea sada stabilno.

Dea se robudila posle teške operacije u šok-sobi. Svesna je i komunicira. Prve reči koje je izgovorila bile su: “Hvala Bogu da sam živa”. 

Kada je autobus hrabru Deu pokupio na trotoaru i otkinuo joj ruku, ona je sela pored auta i čekala hitnu pomoć. Kako je Kurir tada saznao, voditeljka je sve vreme bila svesna, a pored teške povrede ruke, njoj je slomljena i butna kost.

 

Sa VMA su poslali i zvanično saopštenje povodom nesreće u kojoj je Dea zadobila teške povrede.

– Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je operisana pacijentkinja D.Đ., a operativni zahvat trajao je oko pet sati. Operaciju je izveo hirurški tim lekara Vojnomedicinske akademije i Kliničkog centra Srbije. Vođa tima bio je akademik prof. dr Marko Bumbaširević, a pored njega iz Kliničkog centra Srbije učestvovali su i prof. dr Čedomir Vučetić, asistent dr Tomislav Palibrk, dr Aleksandar Petrović i instrumentarka Nedeljka Ivanović. Iz Vojnomedicinske akademije u operativnom timu bili su hirurg plastičar pukovnik prof. dr Nenad Stepić, vaskularni hirurzi pukovnik prof. dr Aleksandar Tomić i potpukovnik doc. dr Momir Šarac, ortopedski hirurg potpukovnik asistent dr Radoslav Barjaktarović, anesteziolog potpukovnik dr Zoran Vukić i instrumentarka Jelena Perović – navodi se u saopštenju sa VMA.

Kako su dalje otkrili za Blic, Dea je stabilno i van životne opasnosti, ali predstoji dug oporavak.

– Prva faza replantacije završena je uredno. Pacijentkinja je u stabilnom stanju, svesna i van životne opasnosti. Treba imati u vidu da je u pitanju veoma kompleksna operacija koja zahteva dug period oporavka, te je nakon ovako teških povreda ekstremiteta nezahvalno predvideti detalje daljeg toka lečenja. Molimo za razumevanje, kao i za pravo pacijenta na zaštitu privatnosti tokom dijagnostičkih ispitivanja i lečenja u celini.

Dein dečko i kolega Mladen Mijatović se takođe obratio javnosti:

– Zahvaljujem se kompletnom lekarskom timu koji je radio, medicinskom osoblju, Hitnoj pomoći, policiji na profesionalno obavljenom poslu i maksimalnom zalaganju koje su iskazali. Na ovaj način je još jednom pokazano da u Srbiji rade vrhunski stručnjaci. Zahvalio bih se i svima koji su se raspitivali za Deino zdravlje i slali podršku, kako kolege, tako i ljudi svih drugih profesija”, kaže Mladen koji je Deu video pre operacije, ali ne i posle: “Najteže je prošlo, optimista sam i verujem da će sve u najskorijem periodu biti u redu i da će se brzo vratiti na televizijske ekrane – zaključio je on.

hellomagazin.rsBlic/KurirAntonio Ahel/ATA Images

Više o temama: