Ljubavna priča Dina Merlina će vas rasplakati: Nisu imali ništa, osim ljubavi

Ljubavna priča Dina Merlina će vas rasplakati: Nisu imali ništa, osim ljubavi

03/06/2020

0

Pevač Dino Merlin jedna je od najslušanijih i najcenjenijih muzičkih zvezda širom bivše Jugoslavije. Iako danas zasluženo uživa u svim dobrobitima popularnosti, prošlost za njega nije uvek bila idealna. Kao dete živeo je u velikoj nemaštini, a luksuz koji sebi danas uspeva da priušti nije mogao ni da sanja.

Merlin je, posle prozivki na račun svog sadašnjeg materijalnog stanja, odlučio da progovori i ispriča kako su izgledali njegovi teški dani u prošlosti:

‒ Živeli smo težak život i nisam imao mogućnost da idem na more. Sada kada je sve došlo na svoje mesto, mogu malo i da plovim. Ne osećam nikakvu grižu savesti, ni zbog broda koji imam, ni zbog ljubavi prema moru ‒ izjavio je tada pevač Dino Merlin.

Pročitajte: Dino Merlin postao deda - Dečak dobio simbolično ime

Pevač Dino Merli ‒ Tajno venčanje sa voljenom Amelom

Zbog siromaštva, s kojim se u prošlosti suočavao, zamalo nije ostao i bez životne saputnice, supruge Amele, koju retko eksponira u javnosti. Kako pevač navodi, Amelini roditelji prvo nisu želeli da se njihova ćerka, studentkinja arhitekture, zabavlja sa materijalno nestabilnim momkom.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Posle pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predugačak, stalno sam gledao na vrata da neko ne naiđe i pokvari našu sreću.

Pročitajte: Pevač Dino Merlin - Živeli smo težak život i ne grize me savesti što danas imam brod

Danas ga Amelini roditelji ipak vole iako im je „oteo“ ćerku i posle svadbe je odveo na medeni mesec u Dubrovnik.

‒ Kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju – priseća se Merlin tih vremena.

Pevač Dino Merlin svake godine slavi dan kada je upoznao suprugu

Ljubav krunisana brakom traje još od pevačeve 17. godine, a kako i sam kaže još mu je lepo sa suprugom. Njihova ljubav nikada se nije suočavala sa većim problemima i skandalima, a zaljubljen je jednako kao prvog dana kad ju je ugledao, 8. avgusta 1979. godine.

‒ Na taj dan pre 35 godina Amela mi je rekla da me voli. Danas je to jedan od najvažnijih datuma u mom životu i svaki put osetim grižu savesti da ga nisam dostojno obeležio. Pune tri i po decenije trudim se da 8. avgust učinim posebnim, da svaki put iznova iznenadim i obradujem suprugu, ali valjda će mi proći život a ja nikada neću uspeti da dovoljno izrazim koliko mi je taj dan važan.

Pročitajte: Dino Merlin - Supruzi Ameli sam posvetio svoj život

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dino Merlin (@dinomerlinofficial) дана 18. Јун 2019. у 2:01 PDT

Porodica je pevačeva baza i najveći oslonac

Iz braka sa Amelom ima dvoje dece - ćerku Naidu i sina Hamza, a nedavno je ovaj poznati Sarajlija dobio i prvo unuče koje mu je podario sin. Dečak je poneo ime Nezir, po ocu Dinove supruge. „Novopečeni“ deda svojevremeno je za naš magazin istakao da pati što se nije nagledao detinjstva svoje dece.

– Da, žalim što su moja deca tako brzo odrasla. Kroz borbu za život često zaboravljamo da se život odvija upravo ovde i sada. A ko je u tom životu važniji od onih koju su vam najbliži? Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve, od nemaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Njujorka ili Pariza uvek: „Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući.“

Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakve egzistencijalne probleme. Navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo sve što poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina – rekao je i dodao da su deca i supruga njegova baza, a da se on zauzvrat trudi da bude njihov oslonac i podrška.

Pročitajte: Dino Merlin kaže da je zahvaljujući supruzi Ameli postao uspešan, jer dok je gradio karijeru, ona je podizala kćerku i sina

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dino Merlin (@dinomerlinofficial) дана 22. Сеп 2018. у 12:29 PDT

Nisu imali ni za mleko ‒ Pevač Dino Merlin iskreno o nemaštini

Pevač Dino Merlin kaže da nikada neće zaboraviti trenutak kad se posle prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan.

– Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: „Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko.“ Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao da odgovorim: „Da, doneo sam sto maraka“, piše „Ekskluziva.ba“.

Ipak, ljubav pobeđuje sva iskušenja na životnom putu, pa su tako Dino i Amela uspeli da istraju u zajednici, uz toleranciju i uzajamno poštovanje. Upravo zato pevač je supruzi, pored pesama, posvetio i život, u znak zahvalnosti za njenu ljubav i podršku prisutnu već četiri decenije.

Pročitajte: Kada je Igoru Bulatu dijagnostikovan karcinom jetre, Dino Merlin je prvi ponudio pomoć… Evo i zbog čega

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dino Merlin (@dinomerlinofficial) дана 20. Авг 2018. у 11:59 PDT

Komentari (0)

Loading
Violeta Vasiljević ATA Images, instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti