“The Frajle” se spremaju za Ginisovu knjigu rekorda

“The Frajle” se spremaju za Ginisovu knjigu rekorda

Autor: | 29/02/2020

0

The Frajle su zajedno već  jedanaest godina, a za sve to vreme nisu imale “tipičnih ženskih problema”

Kad se četiri žene nađu na jednom mestu, nije isključeno da izbije i rat. Ali, “The Frajle” su izuzetak od pravila. Zajedno su već jedanaest godina, a za sve to vreme nisu imale “tipičnih ženskih problema”, iako su, kako ističu, sve potpuno različite. Pošto su toliko dugo izdržale, duže nego “Spice Girls” i ostale svetske “girl” atrakcije, Marija, Nataša, Nevena i Jelena zaslužuju mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Ako ih niko ne predloži, u šali kažu da će se u nju upisati – same.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on Nov 15, 2019 at 3:50am PST


Kada smo prošlog leta, kada su proslavljale deceniju postojanja, pitali vesele Novosađanke uz kakvu su strategiju četiri žene uspele da toliko dugo zajedno opstanu na muzičkoj sceni, dale su nam interesantne odgovore:

Marija: Uvek je isti raspored deljenja hotelskih soba. Jeca i ja smo od početka cimerke, kao i Nata i Nena. Imamo posebne cimerske rituale. Nas dve smo tihe, jako vodimo računa o tome da jedna drugu ne probudimo, sličan nam je bioritam, znamo kad koja spava. Samo što ja umem da malo duže zaglavim na žurkama, pa u sitne sate polako ulazim u sobu da je ne probudim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on Jul 10, 2019 at 3:51am PDT


Jelena: Nikad ne palimo televizor. Odgovara nam tišina. Brzo se dogovorimo kad se koja tušira, šminkamo se na dva ogledala, ne guramo se.

Nataša: Ja sam vrlo glasna, iako se trudim da se kontrolišem, ali Nevena je već oguglala. (smeh) Jer, ako se nešto ne čuje u sobi, to znači da nešto sa mnom nije u redu. Volim duže da spavam, za razliku od nje koja je ranoranilac. Voli da ode sama do grada i popije kafu. A ako se ja slučajno probudim i vidim da je ona još u krevetu – onda je situacija sumnjiva. (smeh)

Nevena: A meni je sumnjivo ako Nataša ode da spava u isto vreme kad i ja, ili ako je ne čujem kako peva u kupatilu.

Nataša: Nekad, kada smo svaka u svojoj kući u Novom Sadu, Nevena ume da me nazove i požali se kako loše spava jer ne deli sobu sa mnom.

Nevena: Da, i onda jedva čekam da idemo na neki put, kako bih se konačno naspavala. (smeh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on Apr 28, 2019 at 6:11am PDT


Nataša: Inače delimo šminku, trepavice ako neko ima viška... Nevena je ranije bila mnogo skromnija, imala je samo krejon, puder i maskaru. Sada ima punu “opremu”.

Nevena: Čak smo došle do toga da Nata pozajmljuje šminku od mene. To je novitet.

Nataša: Pozajmiš i ti od mene neku cipelu na štiklu, krišom...

Marija: Nama je malo nezgodno, jer nam, za razliku od muških bendova, treba mnogo više vremena da se pripremimo za nastup ili emisiju. Dva sata minimum. Žene...

Popularne Novosađanke nedavno su se vratile sa kratkog odmora i već prvog radnog dana upale u “mašinu”

Naime, dok su se one odmarale, vladalo je, i vlada, ogromno iznenađenje za njihove koncerte u najvećim gradovima regiona. Pošto se svuda traži karta više, organizatori su bili primorani da dodaju još nastupa. Tako ih sredinom marta u Zagrebu čeka ukupno tri koncerta, a u beogradskoj “Kombank dvorani”, posle rasprodatog 23. marta, zakazale su i drugi – 24. marta, za koji je ostalo još malo ulaznica. Biće to, najavljuju, večeri za pamćenje i nešto sasvim drugačije od onog na šta su nas navikle.

Pesme sa aktuelnog albuma “Obraduj me” slušaju se od Vardara do Triglava, a neke od njih izvešće na koncertima sa gostima iznenađenja.

Hellomagazin.rs Hellomagazin.rs/Instagram
Tagovi: the frajle