Život Kirka Daglasa obeležen tragedijom: Sedim pored tvog groba i jecam tiho, da ti ne ometam san

Život Kirka Daglasa obeležen tragedijom: Sedim pored tvog groba i jecam tiho, da ti ne ometam san

Autor: | 06/02/2020

0

Život Kirka Daglasa obeležila je tragedija od koje se nikada nije oporavio

Legendarni glumac Kirk Daglas preminuo je u 104. godini života, a ovu tužnu vest je podelio sa javnošću njegov sin, takođe glumac, Majkl Daglas, i tom prilikom je podsetio koliko je njegov otac bio cenjen, a pre svega, voljen od strane svoje porodice.

–  Za svet je on bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je doživeo duboku starost, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima u koje je verovao postavila standard kakvom svi mi težimo. Ipak, za mene i moju braću Džoela i Pitera, on je bio samo Tata, za Ketrin divan svekar, za svoje unuke i praunuke voljeni deda, a za svoju ženu Anu divan suprug – oprostio se od oca 75-godišnji glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @actorzrevolutionz7 on Sep 26, 2018 at 3:33pm PDT


Život Kirka Daglasa je bio buran, uspešan, ali i težak. Preživeo je helikoptersku nesreću 1991. godine, ali jedna bol ga je pratila kroz čitav život. Njegov najmlađi sin Erik Daglas, kog je dobio u braku sa suprugom Anom, preminuo je u 46. godini.

Majkl Daglas strahuje za sina i ćerku: Bojim se da ne postanu zavisnici, imaju genetsku sklonost

Problematičan život Erika Daglasa tragično je završen

Erik se bavio stand-up glumom, ali nikada nije postigao uspeh kao njegov otac i braća. Najmlađi sin Kirka Daglasa imao je mnogo problema sa kojima je teško uspevao da izlazi na kraj. Utehu je pronalazio u alkoholu i drogama, a predoziranje ga je koštalo života.  Sa ovim gubitkom Kirk nikada nije mogao da se pomiri, ali emocije nije ispoljavao u javnosti. Koliko je patio za tragično preminulim sinom, pokazao je jednom prilikom kroz dirljive stihove koje mu je uputio.

Sećanje za sva vremena: Cela porodica na okupu uz Kirka Daglasa (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Cummings (@michael.cummings) on Nov 14, 2017 at 1:20pm PST

–  Sedim pored tvog groba i jecam tiho, da ti ne ometam san. Počivaj u miru predivni moj sine, uskoro ćemo biti jedno, kada legnem kraj tebe. Razgovaraćemo, bez tajni. Reci mi Erik, što sam to pogrešno uradio? Što sam trebao da uradim  da bih te učinio snažnijim? Sada sedim ovde i plačem, čekam da budem s tobom kada odem –napisao je Kirk svom pokojnom sinu.

Biografija Kirka Daglasa

Kirk Daglas je rođen 9. decembra 1916. godine kao Išur Danielovič u gradu Amsterdamu, u Saveznoj državi Njujork, u siromašnoj porodici jevrejskih imigranata iz Gomelja, u današnjoj Belorusiji. Kako je Holivud zvanično osnovan 1923. godine , kažu se da je Kirk bio stariji od “fabrike snova”.

Tokom studentskih dana počeo je da se bavi glumom, a s 24 godine sreo je Loren Bekol, koja mu je u karijeri puno pomogla.  Preporučila ga je za ulogu u filmu “The Strange Love of Martha Ivers”  i to je bio početak njegove velike karijere. Ostvario je više od 90 filmskih uloga,a najpoznatije su u filmovim “Šampion”, “Žudnja za životom”, “Obračun kod OK korala”, “Staze slave”, “Poslednji voz sa Gan Hila”, “Spartak”…

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram