Đorđe Balašević: Dobra vest je da nisam umro baš iz prve! (video)

Đorđe Balašević: Dobra vest je da nisam umro baš iz prve! (video)

Autor: | 09/12/2019

0

Đorđe Balašević, kantautor, mornar bez mora, pevač, pesnik i umetnik koji rečju boji osećanja, oporavlja se nakon infarkta.

Iako su mu ugrađeni stentovi, a situacija nije bila baš bezazlena, Đorđe Balašević i dalje posmatra život kroz svoju prizmu, doživljava i lepo i ružno na svoj način, govoreći kao da smrt koja ti pokuca na prozor nije ništa, do obična senka koju možete oterati.

Njegova ćerka, Beba Balašević, je objavila video u kojem Đorđe Balašević objašnjava šta se tačno desilo, šta su mu rekli lekari i koji su mu dalji planovi:

- Dobra vest je da nisam umro, baš iz prve - našalio se Đorđe Balašević, a zatim objasnio kako je izgledala dramatična situacija oko njegovog zdravlja.

- Loša vest je da to nije skok u vis i da imaš tri pokušaja. Bio sam u nekoj maloj frkici, žao mi je što sam morao da otkažem koncert u Kragujevcu. Bio sam četiri dana u bolnici, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo sam doteran. Stavili su mi najbolje u Institutu u Sremskoj Kamenici - objasnio je, a zatim se na fini način našalio na svoj račun, ali i na račun lekara.

- Bili su fer, prvi put mi je neko nešto stavio. Kad god neko ode kod lekara obično ti nešto vade, kamen iz bubrega... Dobio sam četiri stenta. Rekli su mi da ću moći da trčim. Ne verujem, nemojte me pitati da li sam dobro, neću više nikad biti dobro, zato što imam 100 godina. Znači ne mogu biti dobro. Nadam se da ću moći da nastavim tamo gde sam stao - rekao je Balašević uz prepoznatljiv osmeh.

https://www.facebook.com/100004302135485/videos/2108237219329662/

Đorđe je 15. novembra imao zakazan nastup u Kragujevcu, ali niko nije ni pomišljao da če  ga "srce izdati" i da će morati na ugradnju stentova. Ćerka Beba je tim povodom napisala:

– Dragi Kragujevčani i ostala ekipo koja bi došla večeras na koncert… Žao mi je što moram da vas obavestim da se večerasnji koncert odlaže… Život nekad napravi planove bez nas i računa na naše razumevanje i šta nam drugo ostaje… Zdravlje je u svakom slučaju najvažnije i tu teško šta bi moglo da se doda… Đole kaže da će doneti lekarsko uverenje ako bude potrebe, a ja sumnjam da ćete mu vi ikad tražiti… Za koji dan će biti sve sasvim ok, pa nastavljamo… Molim vas za razumevanje i strpljenje, tačan novi datum koncerta javićemo za par dana, dok sve dođe na svoje. Naši smo.

hellomagazin.rs ATA Images