Suprug kraljice Elizabete doživeo saobraćajnu nesreću: Princ Filip je čudom ostao nepovređen! (video)

Suprug kraljice Elizabete doživeo saobraćajnu nesreću: Princ Filip je čudom ostao nepovređen! (video)

18/01/2019

0

Suprug britanske kraljice Elizabete, princ Filip, vojvoda od Edinburga, bio je učesnik u saubraćajnoj nesreći u četvrtak u blizini imanja Sandringem u istočnoj Engleskoj, objavila je Bakingemska palata, dodajući da 97-godišnji princ u nesreći nije povređen.

Vojvoda od Edinburga, engleski princ Filip (97), oporavlja se kod kuće pošto su ga pregledal i utvrdili kako, srećom, nije povređen. Ipak, njegovo stanje motriće se još barem 48 sati kako bi se eliminisale sumnje na eventualni potres mozga ili neke druge povrede unutrašnjih organa.

- Vojvoda od Edinburga bio je učesnik saobraćajne nesreće s drugim vozilom ovog poslepodneva - stoji u saopštenju.

 

- Vojvoda nije povređen. Nesreća se dogodila u blizini imanja Sandringem.

Lokalna policija obavila je uvid. BBC je izvestio kako je Filip vozio Range Rover te da je nakon udarca drugog vozila završio na boku. Citirali su svedoka koji je rekao kako je vojvoda bio vidno potresen.

Kako piše Daily Mail, princ je i dalje veoma potresen zbog sudara u kojem su učestvovali njegov Land Rover i Ford Kia. U drugom vozilu bile su dve žene i desetomesečna beba. Dete je prošlo bez povreda, dok je jedna putnica slomila ruku, a drugoj je stradalo koleno, pa su obe zadržane u bolnici.

Prvi koji je posle nesreće pomogao vojvodi od Edinburga bio je advokat Roj Varn (75).

 

- Princ je u prevrnutom autu ležao na boku, a kad sam mu prišao, pitao me: 'Gde da stavim noge, šta ću s nogama?'... Nekako sam uspeo da ga izvučem napolje, odmah je došla policija i alkotestirala ga - utvrđeno je da nije pio... Na rukama mi je bila Filipova krv... - prepričao je Varn, a prenosi Daily Mail.

Vojvoda od Edinburga posle je izjavio kako se sudario s drugim autom jer "ga je zaslepilo sunce".

hellomagazin.rs/m.g./M G Guliver/Getty