Neda Ukraden: Svi se groze reči "baba", meni je to najlepša reč koja postoji!

Neda Ukraden: Svi se groze reči "baba", meni je to najlepša reč koja postoji!

Autor: | 04/01/2019

0

Zovu je balkanskom Tinom Tarner, a ovih dana kreće na seriju koncerata kojom obeležava punih pet decenija rada. Ona je uvek doterana i, reklo bi se, neuništiva.

Voli pesmu, kuvanje, igra tenis, šoping joj je i dalje doping, ali pevačica Neda Ukraden najviše uživa da igra mini-fudbal sa svojim unukom. Ume sama da se frizira, šminka, oblači i bude jedna od onih čudesnih žena koje su doterane u svakoj prilici.

Jeste li bili u iskušenju da se ponovo udate?

- U životu mi je više od braka bio potreban i treba mi iskren prijatelj, saveznik i podrška. Na tom testu moje veze bi se raspale. Uprkos fizičkoj privlačnosti, sve bi palo na ispitu zvanom moja karijera. Sujeta, ljubomora, nepoznavanje mog posla doveli bi do situacija preko kojih nisam mogla da pređem. Večito kriva, dužna da objašnjavam, ispitivana sam kao kod sudije za prekršaje: gde si bila, zar je toliko trajalo snimanje... Cenim svoju slobodu, najmanje mi treba da me neko preslišava.

Da li ste vi dobar saveznik?

- Pa ceo problem je što jesam. Nisam ravnodušni partner. Ja bih da ručak bude divan, božanstvena posteljina, divna noć, divan dan, prijatelji, krsna slava... Sve što čini život. Ali, ne ide to tako lako.

Iznenadili ste svakoga veštinama u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato".

- Kada sam se prijavila za taj šou, moja deviza je bila: "Sad kad vam ga baba zada!" Svi se groze reči "baba". Meni je to najlepša reč koja postoji! Bog mi dao dete, dete mi dalo dete, kud ćeš bolje. Sa ponosom to ističem, a svi se šokiraju kako je baba dobra mačka. Na sve to gledam kao na psihološki posttraumatski eho događaja kada smo iz opanaka prešli u lakovane cipele, a da se nismo osvestili. Preskočili smo poštovanje porodice, oca i majke, iskustva. U ovoj sredini to se veoma izgubilo.

U centru ste pažnje zbog budućeg nastupa sa Enrikeom Iglesijasom. Kako je do toga došlo?

- Da, u maju me čeka Festival evropske muzike u Las Vegasu. U trodnevnoj fešti evropske muzike, kulture, umetnosti, plesa, vina, hrane biće nekoliko koncerata na kojima će učestvovati takve zvezde kao što su Enrike Iglesijas, Modern toking, Patricija Kas i - Neda Ukraden. Da budem deo ovog svetskog festivala, preporučila me je rumunska televizija. Dakle, ne srpska, ne hrvatska, ne bosanska, kojima sam 50 godina davala sve što sam imala. Rumuni smatraju da sam ja najveća autentična balkanska zvezda.

hellomagazin.rs mirko Tabašević/Andreja Damnjanović/ATA Images
Tagovi: neda ukraden