Slava Zajcev: Parižanke ne mogu porediti sa Beograđankama, koje su veoma raskošne i prelepe

Slava Zajcev: Parižanke ne mogu porediti sa Beograđankama, koje su veoma raskošne i prelepe

Autor: | 12/07/2018

0

Najpoznatiji ruski kreator i modni ambasador kulture i njenog etno-nasleđa Slava Zajcev, ponovo je gost Beograda. Predstavio se glamuroznom revijom i pokazao šta renomiranom umetniku znači moda.

Napravio sam jedinstvenu kolekciju inspirisan indijskim tkaninama i sarijem. Tu je i deo koji je nadahnut ruskim folklorom. Prikazana je u metropoloma poput Pariza, Njujorka, Minhena, Firence i drugih.

Da li ste šetali našom prestonicom, Beogradom, kakve su naše žene?

-Ponovo sam u Beogradu - On predstavlja spomenik mog života. Prvi put sam bio 1966, kada me je kreator Aleksandar Joksimović pokupio sa aerodroma i pokazao mi ovaj prelep, veseo grad predivnih ljudi. Doputovao sam iz Pariza gde sam takođe imao reviju. Uopšte se ne mogu porediti Parižanke sa devojkama iz Beograda, odnosno srpkim devojkama, koje su veoma raskošne i prelepe.

Može li se reći da o modi razmišljaju i žene i muškarci, podjednako?

-Smatram da je moda bitna i za jedne i za druge. Ja kreiram i za muškarce i za žene, sve je to povezano kao što smo potrebni jedni drugima. Veoma mi se dopada srpska tradicija. Video sam kostime raznih naroda koji žive ovde: Mađara, Rumuna, Slovaka i drugih. Siguran sam da ću uraditi kolekciju inspirisan srpskim narodnim nošnjama -rekao je Zajcev za RTS.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Slava Zajcev

Pročitajte još