Kris Hemsvort: Sastanak na slepo mi je preokrenuo sve i doneo ljubav mog života

Kris Hemsvort: Sastanak na slepo mi je preokrenuo sve i doneo ljubav mog života

Autor: | 06/05/2018

0

Novi nastavak ‘Osvetnika’ je u bioskopima i njime će ljubitelji ove akcone pustolovine superjunaka ponovno doći na svoje jer film ‘Osvetnici: Rat beskraja’ na velika platna donosi novu, nikad viđenu priču glavnih likova. Među njima je i Tor, kojega je igrao 34-godišnji Kris Hemsvort i time se oprostio od svoje marvelovske filmske avanture.

U intervjuu je Australijanac otkrio zašto je bio skeptičan prema nastavku filma, kako je zadovoljan snimljenim, a osvrnuo se i na nedavno preseljenje u rodnu Australiju s porodicom - suprugom Elsom Pataki i decom.

Posle godina snimanja završili ste avanturu s ulogom Tora. Kako se osećate?

- Poprilično iscrpljeno, ali dobro. Nekoliko smo godina neprestano snimali i ne mogu da kažem da me nije umorilo. Nakon snimanja nekoliko nastavaka ‘Tora’ i ‘Osvetnika’ sad je sve gotovo iako se činilo kao da traje večno. Više neću da glumim Tora. Bilo je odlično raditi i srećan sam zbog te uloge, ali vreme je za nove projekte - rekao je popularni glumac za hrvatsko izdanje magazina Story.

Nije li u planu još jedan nastavak ‘Osvetnika’?

- Tako je. Reč je o četvrtom delu koji je trenutno u postprodukciji. Sve je snimljeno i premijera je planirana za iduću godinu.

Jeste li zadovoljni svojim likom u trećem nastavku ‘Osvetnici: Rat beskraja’?

- Kad su počele pripreme za snimanje nastavka, zvao sam reditelje Džoa i Entonija Rusoa i rekao im kako ne želim da naprave starog Tora. Nisam želeo da se Tor u filmu razvija od zadnjih ‘Osvetnika’ nego od poslednjeg nastavka ‘Tora: Ragnaroka’ koji je snimljen između i s njim se mnogo toga novog dogodilo. Nisam želeo da se zanemari Torova priča iz tog nastavka koju je napisao reditelj Taika Vaititi. Osećao sam dužnost da odbranim i zaštitim svoj lik. Tada su mi reditelji rekli da pripremaju potpuno novu priču i da se moj lik nikad dosad nije susreo s nečim takvim.

Kakva su bila snimanja?

- Naporna. Opštenito je svim glumcima na setu bilo zahtevno, ali na kraju nas je ispunilo velikim zadovoljstvom. Kad je završilo snimanje, bio sam izuzetno zahvalan što sam bio deo tako velike avanture.

Jeste li pre bili možda zaluđeni superjunacima?

- Iskreno, ni najmanje. Gotovo da nisam znao nijednog. Kada sam došao u Atlantu na snimanje, mislio sam da neću uspeti da oživim svoj lik. Odjednom, kad sam ušao u cipele lika, imao sam neverovatan osećaj. Pomislio sam: “Bože, otkud mi odjednom ovakvo samopouzdanje?”.

Osim ‘Osvetnika’, čija je premijera bila ovog aprila, u januaru je izašao i vaš film ‘12 hrabrih’ u kojem glumite s Elsom Pataki. Kako je bilo raditi sa suprugom?

- Odlično. Elsa mi i u filmu glumi suprugu. Na sreću reditelja i cele filmske ekipe, nismo morali da imamo mnogo proba s obzirom na to da Elsa i ja u tome imamo više od sedam godina iskustva. Naše su probe za film trajale oko osam godina, tako da nam nije bilo teško.

Koliko se razlikovalo snimanje ovog filma od ‘Osvetnika’?

- Mnogo. Sama činjenica da mi je supruga na setu menja celu stvar. Jako smo se zabavljali. Smejali smo se, šalili s kolegama. Ako ni u jednom trenutku na videlo nije izišla naša hemija, onda bismo mogli reći da smo u problemu.

Ko je predložio da snimate zajedno?

- Ja sam bio inicijator. Zaista je snimanje bilo veliko zadovoljstvo. To smo ponovo bili mi. Dvoje zaljubljenih glumaca, bez dece, koji rade i razgovaraju o poslu. Jedno smo drugom velika podrška. Toliko smo godina okruženi isključivo decom, koja su središte našeg svemira, da se ponekad zaželimo da budemo sami. Zato nam je ovaj film poslužio kao svojevrsni godišnji odmor bez dece.

Gde ste se supruga Elsa i vi upoznali?

- Zapravo nas je upoznao njen agent filma ‘Brzi i žestoki’ koji je tada snimala. Smestio nam je sastanak na slepo i tada je sve počelo. U samo nekoliko sati ceo mi se svet izokrenuo. Pre nisam mislio da leptirići u stomaku postoje. Zaista postoje.

Nedavno ste se s porodicom iz Los Anđelesa preselili u rodnu Australiju. Šta vas je nateralo na taj korak?

- Gotovo svakom glumcu na početku karijere san je živeti u Los Anđelesu, što je i logično. Taj je grad glumcima središte sveta. Kada neko vreme živiš tamo, shvatiš da ti treba promena, a posebno kada dođu deca. Moj centar sveta sada su oni. Shvatio sam da je taj grad počeo da me guši i želeo sam da moja deca žive van svega toga. Smatram da je život u prirodi, na velikom ranču i svežem vazduhu s pogledom na more mnogo zdraviji za moju porodicu. Srećniji smo tamo, deca imaju ogroman prostor za trčkaranje.

Kako je vaša supruga prihvatila preseljenje u Australiju?

- Iako smo još na početku veze govorili da se međusobno nećemo terati na život u njenoj rodnoj Španiji ili mojoj Australiji, Los Anđeles bio je nekako na pola puta da zadovolji naše želje. Danas na to gledamo drugim očima. Zreliji smo, prioriteti su se promenili i oboje smo hteli da gradimo topli dom van grada. Australija je idealna za to.

Kako je odgajati troje dece, četverogodišnje blizance Sašu i Tristana i petogodišnju Indiju?

- Teško, ali najlepše na svetu. Pre mi je na pameti bila samo karijera, a deca su sve to promenila. Nikad nisam shvatao ljude dok su govorili kako su im deca sve. Pošto se rodila Indija, shvatio sam da su deca zapravo smisao života i da zbog njih vredi živeti, ma kako god se ponekad možda činilo teško.

Je li bilo lakše s njima dok su bili bebe ili sad kad su počeli da otkrivaju svet oko sebe?

- Definitivno je sad teže. Stariji su i mnogo ih toga zanima, pa treba trčkarati za njima, ali sve su to slatke roditeljske čari. Ali Indija uskoro kreće u školu pa će se i obaveze znatno povećati. Više nećemo moći slobodno da putujemo i pratimo jedni druge na snimanjima jer je dobro za dete da bude na jednom mestu i u jednoj školi, a ne da svako malo menja okruženje. Ali takav je život, snaći ćemo se i kad dođe taj trenutak.

hellomagazin.rs Guliver/Getty/Splash