Jelena Gavrilović:  Volim stabilne ljude, muškarac mora da bude moj oslonac

Jelena Gavrilović: Volim stabilne ljude, muškarac mora da bude moj oslonac

Autor: | 07/03/2018

0

Oduvek sam znala da ću biti glumica, nikad ništa drugo nisam želela da radim, kaže nam na početku razgovora Jelena Gavrilović, prelepa glumica koju svake večeri gledamo u seriji „Istine i laži“ na „Prvoj“.

Kaže, privatno nimalo ne liči na hladnokrvnu Tatjanu, mada je pomalo i brani, ističući da nije baš toliko loša.

Jelenu gledamo u potpuno drugačijem izdanju u predivno kostimiranoj seriji „Nemanjići“. Glumica tumači lik Evdokije, vizantijske princeze koja je proterana sa srpskog dvora navodno zbog preljube. Čudna je to priča o ljubavi, moći, vlasti i izdaji, kaže Gavrilovićeva.

Blistava karijera koja kasni

Odmalena je želela da bude glumica – i tu želju je ostvarila. Iako se glumom i pevanjem bavila još u đačkim danima, glumica je postala nakon Akademije umetnosti u Novom Sadu, na kojoj je diplomirala u klasi Vide Ognjenović i Ljuboslava Majere. Pored glume, njena velika ljubav bila je muzika. Kao mala je svirala violinu. Na fakultetu je njene vokalne sposobnosti zapazila profesorka muzike Marija Simonović i podsticala je da se bavi muzikom. Zato je kasnije i briljirala u šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato“.

Do 35. godine odigrala je zavidan broj različitih uloga. Danas je prezaposlena, ali nije uvek tako bilo... Kaže da njena karijera kasni deset godina i da je sve ove divne stvari trebalo da doživi mnogo ranije. Ipak, ne žali se...

– Nemam svoje matično pozorište, slobodan sam umetnik. To ima svoje prednosti i mane. Lepo je imati svoju kuću, mesto gde pripadaš, ali meni se nije otvorilo da pripadam pozorištu koje sam želela, a to je Pozorište na Terazijama. Danas kada imam ove godine koje imam, osećam se fantastično i mislim da je dobro što je tako bilo, jer možda se ne bih borila kako sam se borila i naučila sve ovo što znam. Sada mi ovaj status više odgovara.

Negujem vedar duh i to me drži

Izgleda kao svetski supermodel, visoka, plava, s prodornim zelenim očima. Više podseća na nordijske lepotice nego na devojke s našeg podneblja. Kaže da je oči nasledila od mame, dok za sve ostalo može da zahvali ocu. Osim talenta i dobrog fizičkog izgleda, Jelenu krasi jedna divna, ali danas prilično retka osobina, a to je vedar duh. Mnogo se smeje i ume da se raduje. A najviše se raduje uspomenama iz detinjstva. Seća se dede s kojim je provodila vreme jer su roditelji bili prezaposleni.

– Najranija sećanja vezana su upravo za mog deku, ne za mamu i tatu. On je bio beskrajno strpljiv sa mnom, nije mu bilo teško da se satima igra nekih mojih igara, posvećivao mi je sve svoje vreme. I kasnije, kad sam odrasla, bili smo svakodnevno u kontaktu, umeo je da mi daje dobre savete. Znao je da kaže: „Lelice, uvek budi svoja, nikada nemoj da zavisiš od nekog.“ To sam zapamtila za ceo život. On je junak mog detinjstva – priča nostalgično Jelena.

 

Ljubav za ceo život

Jelena je prava moderna devojka, voli društvene mreže i vrlo je aktivna na njima. Veliki broj devojčica je prati na „Instagramu“ i postavljaju joj razna pitanja. Uvek nađe vreme da svima odgovori. Isto je i s medijima, nije joj teško da sarađuje s njima jer smatra da trebamo jedni drugima. Ljubav je svakome važna, pa tako i Jelena želi sebi onu pravu vezu i ljubav za ceo život.

Nedavno sam izašla iz duge emotivne veze. Ovog trenutka sam sama, ali se nadam da će se i meni desiti prava ljubav. Volim stabilne ljude, muškarac mora da bude moj oslonac. Mnogo je teško naći nekoga ko može da razume i moj posao i moj život. Ja se inače teško zaljubljujem. Imala sam u kući priliku da gledam i mamu i tatu koliko se vole, a naročito baku i deku. Kada mene bude gledao neki muškarac kako je moj deka gledao moju baku, odmah ću se udati za njega. Nema pravila kada će nam se šta desiti – zaključuje glumica, koja za sebe kaže da je veoma tradicionalna.

– Kad se budem udala, biće to za ceo život!

Hellomagazin.rs Mirko Tabasević