Iskra Lorens: Čitav život me ponižavaju u modnoj industriji, ali danas se ostvaruju moji snovi

Iskra Lorens: Čitav život me ponižavaju u modnoj industriji, ali danas se ostvaruju moji snovi

Autor: | 01/10/2017

0

Iskra Lorens, devojka koja ne odgovara standardima modne mašinerije, te zato nosi epitet "Plus-size" modela, jer, odeća koja se priprema za revije nije njen broj...

Kao i mnoge devojke, Iskra nije savršena, ali je borac i ne odustaje. Danas se njeni snovi ostvaruju nakon godina ponižavanja:

- Čitav dan se sređujem i trudim da izgledam lepo, ali u stvari sam nervozna kao đavo! - otpočela je svoju priču sipatična Iskra i objasnila šta se u njnom životu dešavalo, ali i šta se najzad menja:

- Od kada sam kategorizovana kao plus-size model u modnoj industriiji pre sedam godina, u Engeskoj nisam pozvana ni na jedan kasting za proizvode namenjene lepoti, nezi kože ili kose. Nisam čak ni dobila šansu da čekiram neki posao vezan za neki od poznatih brendova! - priča Iskra.

☀️??? Lil @aerie ? #aeriereal

A post shared by i s k r a (@iskra) on Sep 27, 2017 at 8:07am PDT

- Zato sam bila i više nego šokirana kada sam dobila poziv da budem deo najvećeg šoua na svetu, jednog od najpoznatijih svetskih brendova. A najvažnije od svega je to što je to brend uz koji sam stasala i koristila ga čitavog života - L'Oréal...
Doslovno sam sebi rekla da moram da ovih par nedelja spakujem negde u podsvest i da poverujem u sve tek kada se nađem u Parizu. Dakle, danas sam bila nervoznija nego ikada kada sam krenula na probu. Kao što neki od vas znaju, uradila sam dosta posova u prošlosti gde sam bila ponižavana zbog toga što nema odeće koja bi mi pristajala po veličini. Takve stvari i mnoge reakcije sličnog tipa posle izvesnog vremena učine da se vi i vaše telo osećate kao problem, a taj problem nije odeća u koju ne mogu da stanem. Danas sam bila nervozna jer sam išla na mesto i okruženje koji su prečesto činili da se osećam nepodobnom. Ali, danas je sve bilo potpuno drugačije - Iskrena je bila ova devojka koju prati veliki broj fanova koji joj se dive i podržavaju je.

A post shared by i s k r a (@iskra) on Sep 30, 2017 at 3:21pm PDT

- Nemam dovoljno reči da se zahvalim čitavom timu Loreal makeup UK, koji ne samo da su me dočekali srdačno, već su i učinili da se osećam dobrodošlom i lepom. Toliko sam uzbuđena što mogu da slavim lepotu koja nije definisana nekim stereotipima, već je nešto što svi nosimo u sebi. Volim da se igram s preparatima za negu kože, šminkom i preparatima za kosu čitavog svog života, ali nikada da bih prikrila ili izmenila nešto na sebi, već zarad dekoracije, da bih što bolje iskazala sebe i da bih se zabavila.

A sutra, u Parizu,  moji snovi će postati stvarnost na Champs-Élysées gde će biti besplatno da dođete i gledate. Moji roditelji stižu u Pariz da me podrže i da zajedno sa mnom podele radost ostvarenja mojih snova iz detinjstva.
Hvala vam svima koji me volite i podržavate, ne bih bila ovde gde jesam bez vas.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: iskra lorens