Brankica Sebastijanović: Žene su danas izgubile ono što je kod njih najlepše, ženstvenost i nežnost

Brankica Sebastijanović: Žene su danas izgubile ono što je kod njih najlepše, ženstvenost i nežnost

Autor: | 30/07/2017

0

Iako je glumu zavolela još kao dete, posle srednje škole Brankica Sebastijanović je ipak odlučila da upiše istoriju umetnosti. Nije, priznaje, imala dovoljno hrabrosti da ode na prijemni za FDU. Međutim, ljubav prema sceni bila je presudna i već sledeće godine je upisala Akademiju. Posle nekoliko godina karijere gluma joj je, kaže, donela veliku radost i neke od najsrećnijih trenutaka u životu vezuje upravo za nju.

Trenutno ovu mladu glumicu gledamo kao Ljiljanu u seriji "Samac u braku" urađenoj po motivima istoimenog romana naše poznate spisateljice Mir-Jam.

- Svi ženski likovi Mir-Jam su okarakterisani kao borci za ljubav. I scenariji rađeni po njenim knjigama pisani su specifičnim jezikom, koji je dosta poetičan, pa je samim tim i teži za igru. Trudila sam se da Ljiljanu u potpunosti pojednostavim, "spustim na zemlju", približim gledaocima, da izgleda kao "jedna od nas"- kaže glumica za Novosti i otkriva da li bi postupila drugačije od svoje junakinje u sličnim situacijama

?

A post shared by Brankica Sebastijanovic (@sebastijanovicbrankica) on Oct 7, 2016 at 2:07pm PDT

- Ne verujem da bih se baš udala u inat drugom čoveku, kao što je ona uradila. Eto, to se u njenom slučaju ispostavilo kao dobar potez, ali ipak je reč o seriji koja mora da ima srećan kraj.

Šta vas naročito inspiriše kada snimate epohu? Da li biste nešto iz tog vremena preneli u današnje?

Make up: @lidijadugalic Hair: @draganagmizic ☺️

A post shared by Brankica Sebastijanovic (@sebastijanovicbrankica) on Jul 3, 2017 at 11:53am PDT

- Šešire i tu ženstvenost koju su žene tada imale. Mnogo su je više isticale i volele to što su žene. Mi sada bežimo od toga, boreći se za ravnopravnost. Izgubile smo ono što je kod nas najlepše, a to je upravo - nežnost - otkriva Brankica.

hellomagazin.rs antonio ahel/ata images/ instagram