Srpski kreatori prvi put u konkurenciji za "Vulmark" nagradu

Srpski kreatori prvi put u konkurenciji za "Vulmark" nagradu

Autor: | 27/01/2017

0

Uži izbor kandidata za prestižnu međunarodnu nagradu "Vulmark" biće objavljen početkom februara, a prvi put u višedecenijskoj tradiciji ovog priznanja finalu mogu da se nadaju i dizajneri iz Srbije.

Zahvaljujući saradnji Beogradske nedelje mode i „Fešn skaut” platforme iz Londona prilika da se prijave ove godine bila je pružena dizajnerima iz naše i drugih zemalja regiona.

Priznanje je ustanovljeno 1953. godine u cilju promocije australijske vune, a osvajali su je danas čuvena imena mode – Karl Lagerfeld ili Iv Sen Loran.

Uslov je i u aktuelnoj prijavi bio da su dizajneri na početku karijere, da nisu duže od četiri godine u modnom poslu i da imaju izrađene serije modela koje su morali da predoče.

Posrednici iz Londona odlučivaće o jednom muškom i jednom ženskom brendu iz 30 zemalja Evrope za prelazak u naredni krug takmičenja.

Dizajneri imaju šansu da osvoje 100.000 australijskih dolara i prohodan put za editorijale u svetski uglednim medijima, promocije kolekcija pred profesionalnim kupcima. Pobednici će biti izabrani za šest svetskih regiona.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo

Pročitajte još