Najneobičnije manekenke koje vladaju svetskim modnim pistama (video)

Najneobičnije manekenke koje vladaju svetskim modnim pistama (video)

Autor: | 30/10/2016

0


Već smo navikli da su manekenke po pravilu visoke, mršave i klasično lepe, pa je prilično neobično kada se na modnim pistama i u editorijalima nađu devojke koje ne izgledaju kao da su "napravljene" po tom kalupu.

Jedna od njih je kanadska manekenka Vini Harlou koja je danas jedna od najtraženijih manekenki iako su je u školi maltretirali zbog vitiliga, stanja u kom delovi njene kože nemaju pigment. Otkrila ju je Tajra Benks na Instagramu. Pojavila se u nebrojenim editorijalima, muzičkim spotovima i u "Diezelovoj" kampanji.

Melani Gajdos ima redak genetski poremećaj zbog kog se njene kosti, zubi, pore i nokti formiraju na drugi način. Osim toga, delimično je slepa i ima alopeciju, koja se ogleda u opadanju i gubitku dlaka sa glave ili drugih delova tela, ali nije dopustila da je to zaustavi u pohodu na modne piste.

Medlin Stjuart je na naslovnice modnih časopisa dospela nakon što se pojavila na jednoj reviji tokom Nedelje mode u Njujorku, u septembru prošle godine. Na modnu pistu se vratila već u februaru, pa je tako postala prvi model sa Daunovim sindromom koji je dva puta bio deo neke kampanje na Nedelji mode u Njujorku. Madelin na svom sajtu piše da želi da promeni način na koji ljudi gledaju na osobe sa hendikepom tako što će uz pomoć svog angažmana u svetu mode skrenuti pažnju na njih i tako što će se zalagazi za njihovu inkluziju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: manekenke moda

Pročitajte još