Mis Srbije Anđelija Rogić: Verujem u ljubav i svu lepotu koja ona donosi

Mis Srbije Anđelija Rogić: Verujem u ljubav i svu lepotu koja ona donosi

Autor: | 25/10/2016

0


Ovogodišnja pobednica izbora “Mis Srbije” Anđelija Rogić odabrana je među mnogobronim lepoticama za predstavnicu svoje zemlje na najpoznatijem svetskom izboru “Miss World”.

Dvadesetdvogodišnja Užičanka, studentkinja Učiteljskog fakulteta u Beogradu, žiri je osvojila skromnošću i nonšalantnim ponašanjem, koje upotpunjuje prirodna lepota. Snalažljivost pred kamerama i fotobjektivima donelo joj je najpre titulu mis Istočne Srbije, da bi se potom našla i na pobedničkom postolju nacionalnog takmičenja.

Za magazin “Hello!” lepo lice anđeoskog imena otkriva kako je izgledao njen put do krune, koja joj je zablistala na glavi, da li je zaljubljena, kao i kakve su joj privatne i profesionalne ambicije u godini u kojoj će nositi titulu najlepše Srpkinje.


Jesu li se slegli utisci, kako se osećate kao zvanično najlepša Srpkinja?

- Još nisam svesna koliko je ovo veliki uspeh za mene. Preko noći sam od anonimne studentkinje postala najlepša devojka Srbije. Čestitke stižu sa svih strana i drago mi je što ljudi veruju u mene. Osećam veliku odgovornost i potrudiću se da na najbolji mogući način predstavim našu zemlju na izboru za “Miss World”.

Kako ste proslavili pobedu i kako su vaši najbliži reagovali?

- Nakon finala, uspeh sam proslavila sa ostalim devojka i timom iz kompanije “Miss Yu”, a slavlje sa mojim Užičanima i prijateljima iz Studnetskog doma tek me očekuje. Što se porodice tiče, veoma sam vezna za roditelje i brata, koji su mi najveća podrška u životu, zajedno smo prošli brojne uspone i padove, ali uvek su bili tu da me guraju napred. Pobedu sam posvetila njima i rodnom gradu Užicu, u kome već nekoliko dana vlada euforija zbog mog uspeha.

Da li je učešće na izboru za najlepšu devojku Srbije bio vaš životni san?

- Ja zapravo nikada nisam razmišljala o prijavi na izbor, čak nisam ni znala da je aktuelan. Moj dobar drug me je, bez mog znanja, prijavio, nakon čega su me pozvali na prvi intervju. Kruna mis Istočne Srbije otvorila mi je vrata ka finalu i tada je cela stvar postala mnogo ozbiljnija.

Kakvi su vam planovi u narednih godinu dana koliko ćete biti zvanično najlepša Srpkinja, koja vam je misija tokom mandata?

- Prvo želim da pružim veliku podršku Katarini Šulkić, koja nas ove godine predstvalja na izboru za mis. Ona je sjajna devojka i verujem da će ostvariti odličan plasman. U novembru me očekuje “Serbia Fashion Week”, a od januara počinjemo sa pripremama za izbor “Mis sveta”. Nedavno sam potpisala ugovor sa prestižnom i najstarijom agencijom za modeling u Parizu, pa me i tamo očekuju brojne revije. Potrudiću se da svoju titulu iskoristim za promociju prirodne lepote, obrazovanja i kulture. Kako se obrazujem za vaspitačicu, želela bih da podržim sve dobrotvorne fondacije i okupljanja koja se tiču razvoja i obrazovanja dece.

Postoji li neka misica iz prethodnih godina na koju se ugledate?

- Mnogi vrsni poznavaoci izbora za mis kažu da ih podsećam na Nikicu Marinović. Ona je najuspešnija jugoslovenska lepotica koja je 1966. ponela titulu prve pratilje na izboru za “Mis sveta”. Bila je skromna i prirodna devojka koja je plenila jednostavnošću i lepim manirima. Volela bih da ostvarim njen uspeh i učinim svoju zemlju ponosnom, kao što je ona tada.

Ko vam je najveća podrška?

- Porodica je moja najveća podrška i bez nje ne bih bila to što jesam danas. Moji prijatelji su mi takođe veliki oslonac, zajedno prolazimo studentske dane, koji ne moraju uvek biti lepi i bezbrižni. Hvala im što šu uvek tu za mene, i u najlepšim i u tužnim trenucima.

Imate li i podršku emotivnog partnera, kakav je vaš emotivni status?

- Trenutno nisam zaljubljena.

Jeste li zaljubljive prirode i kakav muškarac može da privuče vašu pažnju?

- Verujem u ljubav i svu lepotu koja ona donosi. Nemam određeni tip muškarca, ali volim male znake pažnje, lepe manire, i one koji mogu da mi izmame osmeh.

Koliko će akademski život ispaštati zbog aktivnosti vezanih za kompaniju “Miss Yu” koje vas očekuju u narednom periodu?

- Nadam se da ću uspeti da pripreme uklopim sa obavezama na fakultetu. Svakako neću odustati od daljeg obrazovanja, ali sam svesna da će ono trpeti u narednom periodu. Dobitnik sam stipendije “RNB” koledža koji ću takođe upisati ove godine. Moja kompanija vodi računa o obrazovanju svih finalistkinja i velika nam je podrška u tome.

Dugo se bavite se folklorom. Da li i dalje aktivno igrate?

- Folklorom se bavim od malih nogu. Zahvaljujući njemu, proputovala sam nekoliko zemalja i upoznala divne ljude. Volim srpsku kulturu i tradiciju, i srećna sam što sam imala priliku da lepotu srpskog folklora i igre predstavim ljudima u inostranstvu.

Imate li još neki hobi, kako najradije provodite slobodno vreme?

- Volim da prošetam beogradskim ulicama. Kada imam slobodno vreme uživam u koncertima klasične muzike na “Kolarcu” ili sa prijateljima pogledam neku predstavu u pozorištu. Imam sklonosti ka imitaciji i često volim da imitiram karakteristične pokrete poznatih ličnosti. U kompaniji me zbog te moje osobine porede sa Biljanom Ristić, takođe uspešnom lepoticom na svetskom takmičenju.

Koliko će titula mis Srbije uticati na vaše životne ambicije?

- Titula je, na neki način, već promenila moj život. Postala sam prepoznatljiva javnosti, što za sobom vuče veliku odgovornost, ali i pritisak. Kažu da imam veliki talenat za modeling, potrudiću se da ga iskoristim i ostvarim karijeru u inostranstvu, ali najpre treba mnogo toga da uradim ovde.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Zoran Marčetić