Bijonse možda uđe u istoriju MTV-a: Objavljene nominacije za video muzičke nagrade

Bijonse možda uđe u istoriju MTV-a: Objavljene nominacije za video muzičke nagrade

Autor: | 27/07/2016

0

Popularna američka pevačica Bijonse trenutno vodi po broju nominacija za MTV Video Music nagrade, koje će biti dodeljene 28. avgusta na Medison skver gardenu u Njujorku.

Pop pevačica sa svojim novim albumom Lemonade ima 11 nominacija, a na drugom mestu nalazi se Adel sa osam nominacija, od čega je sedam za hit Hello i koji se sa 1,6 milijardi pregleda nalazi na petom mestu najgledanijih spotova na Jutjubu.

Video za pesmu Hello uradio je kanadski reditelj Ksevijer Dolan i pokazuje mlađu Adel sa telefonom. Reč je o prvom muzičkom video-snimku kreiranom u visokoj rezoluciji formata IMAX.

Hello je u konkurenciji za video godine, kao i Bijonsin spot za pesmu Formation, koji je vezan za pokret Black Lives Matter. Formation je prva numera sa albuma Lemonade, objavljenog u aprilu kao dopuna filma koji je snimila za HBO.

Ukoliko Bijonse osvoji svih 11 nagrada, ući će u MTV istoriju, pošto Piter Gejbrijel drži rekord po broju osvojenih nagrada VMA nagrada sa 10 priznanja koje je odneo 1987. godine.

Za video godine nominovani su i Famous američkog repera Kanje Vesta, zatim Hotline Bling repera Drejka i Sorry Džastina Bibera.

Četiri nominacije, mada ne u glavnim kategorijama, ima i video za pesmu Lazarus Dejvida Bouvija, objavljen tri dana pre njegove smrti.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP guliver/splash
Tagovi: bijonse mtv