Vilijam Levi posle deset godina u zagrljaju rodne Kube

Vilijam Levi posle deset godina u zagrljaju rodne Kube

Autor: | 14/05/2016

0

Kad je u martu na snagu stupila odluka da se američkim državljanima dozvoljavaju edukativna putovanja na Kubu, među prvima koji su podneli zahtev za posetu toj ostrvskoj zemlji bio je junak latino telenovela, a trenutno žitelj SAD, glumac Vilijam Levi. Krajem aprila, a prvi put od 2008, Levi je otputovao u rodnu zemlju, pozdravivši obožavaoce nizom fotografija na "Instagramu" uz potpis - "S ljubavlju sa Kube".

Razlog putovanja bio je Levijev novi film, koji snima sa američkim glumcem Džefom Goldbergom, ali i povratak korenima, od kojih se, kako i sam priznaje, davno udaljio.

Walking through La Havana... #CaminandoPorLaHabana @jeffxgoldberg @etafilms

A photo posted by William Levy (@willevy) on Mar 29, 2016 at 12:37pm PDT


- Prelepo je vratiti se u domovinu i ljudima koji su deo tebe. Ne mogu da vam opišem osećanja koja se u vama javljaju kad vam baš ti ljudi kažu koliko su ponosni zbog onog što ste postigli. Ja sam jedan od njih koji je uspeo u svetu. Ostvariti američki san kad ga sanjate na kubanskim plažama i sa one strane mora - nije isto. Oni znaju koliko je teško uspeti - ističe Levi, dodajući da se povratkom na Kubu njemu ostvarila jedna od najvećih želja. A to je snimanje filma u komunističkoj zemlji.

O tome kako je posle skoro decenije doživeo otadžbinu, verovatno najbolje svedoči njegov susret sa jednom staricom na ulicama Havane.

A photo posted by William Levy (@willevy) on Mar 29, 2016 at 2:33pm PDT


- Sedela je pred kućom, u senci, naslonjena na zid. Morao sam da je fotografišem. Prodorno me gledajući, ne vadeći cigaretu iz usta, upitala me je odakle dolazim. Kad sam joj rekao da sam Kubanac, uz osmeh je odgovorila: "Nisam ti ja neka devojčica. Ne možeš me prevariti". Nasmejao sam se i nastavio da je ubeđujem, a ona mi je mudro dobacila: "Pa zašto me onda fotografišeš? Glumiš turistu?", tek kad joj je unuka objasnila ko sam, ona je bacila cigaru i pritrčala mi, snažno me zagrlivši. Kao što baka grli unuče. To je Kuba - sa setom je dovršio Levi, pišu novosti.rs

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/splash
Tagovi: Vilijam Levi