Dokumentarac o Jadranki Stojaković na "Beldoksu" (video)

Dokumentarac o Jadranki Stojaković na "Beldoksu" (video)

Autor: | 04/05/2016

0

Dugometražni dokumentarni film "Jadranka" Branka Lazića o poznatoj kantautorki Jadranki Stojaković, koja je u utorak, 3. maja, preminula u Banjaluci, biće prikazan 13. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda u okviru devetog festivala "Beldoks".

Stojakovićeva je poslednje dane provela u staračkom domu "Karitas" i tih dana sećala se svoje karijere, dobrih i loših stvari koje su je zadesile u životu, a dokumentarista Branko Lazić, urednik dokumentarnog programa Radio televizije Republike Srpske, pratio ju je i beležio neispričane trenutke u njenom životu, pričajući ujedno i priču o Jugoslaviji i sceni koje više nema.

Jadranka Stojaković ostaće upamćena kao "voljena pesnikinja nesrećno zaljubljenih", kako se navodi u filmu.

Nakon karijere u bivšoj Jugoslaviji, nastavila je život u Japanu, sve do pada na bini 2009. godine, koji ju je primorao da odustane od koncerata i javnih nastupa.

Film donosi manje poznate detalje iz njenog života koji je čine još intrigantnijom.

Manje je poznato, na primer, da je volela žestoku gitaru, eksperimentalnu i ambijentalnu muziku, Džeksona Poloka i da je sanjala na japanskom jeziku.

Film Branka Lazića je, kako navode organizatori "Beldoksa", zbirka fragmenta iz njenog života, ispričanih u bolesničkoj postelji tokom minule tri godine borbe sa neizlečivom bolešću.

Ostvarenje Jadranka biće prikazano u okviru srpskog takmičarskog programa "Beldoksa", a reditelj Branko Lazić biće gost festivala.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Medija centar Beograd hellomagazin

Najnovije vesti