Sudar Holivuda i plave krvi na crvenom tepihu

Sudar Holivuda i plave krvi na crvenom tepihu

Autor: | 28/04/2016

0

Maštovita poigravanja sa stajlingom i veličanstvenim toaletama izazov su iz bajke, kako za holivudske dive, tako i za princeze, one prave iz kraljevskih porodica. U to smo mogli da se uverimo i na nedavnoj dodeli Oskara, kada su Rejčel MekAdams i Tina Fej zablistale u haljinama koje kao da su prethodno bile skrojene specijalno za dame plave krvi. Nije tajna da slavne glumice često pronalaze inspiraciju u elegantnim odevnim kombinacijama u kakvim uglavnom viđamo princeze, posebno mlađe generacije, koje su postale prave trendseterke i sve češće diktiraju pravila oblačenja i ponašanja na crvenom tepihu.

Kada je reč o modi i rizicima koje nose smelije kreacije, princeza Šarlin od Monaka je verovatno najhrabrija predstavnica evropskih dvorova. Već su je nazvali stajlseterkom novog doba. S razlogom. Ne samo što se slavni dizajneri otimaju o nju i takmiče ko će napraviti najsavršeniji model za njeno vitko telo oblikovano plivanjem, već se i mnogim glumicama sviđa njen stil, zbog čega se prilično trude da ga iskopiraju čak i ako im uopšte ne stoji. Šarlin obožava klasiku kuća Armani, Dior i Valentino, ne propušta njihove revije i za nju je uvek rezervisano mesto u prvom redu na pariskoj nedelji mode.

A Dženifer Lorens, Umu Turman i Megi Džilenhol u više navrata su se pojavile u kombinacijama koje kao da su preslikane od supruge Alberta od Monaka, nekadašnje olimpijke i članice plivačke reprezentacije Južnoafričke Republike. Na dodeli Oskara videli smo Tinu Fej u prelepoj haljini Atelier Versace koja neodoljivo podseća na purpurnu toaletu Ralfa Lorena, kakvu je princeza nosila pre tri godine.

Ljubitelji mode oštrog oka takođe su primetili da je i Rejčel MekAdams imala zelenu haljinu August Getty Atelier, sličnu jednoj koju je 2011. obukla lepa Šarlota Kaziragi, kćerka princeze Karoline.

Još jedna članica starih evropskih monarhija ume da probudi maštu kreatora i glumica koje bi želele da se bar na trenutak nađu na njenom mestu, ili bar odelu. Kraljica Leticija od Španije je zaista dama od stila, a izgleda da isti ukus ima i oskarovka Kejt Blanšet. Australijska glumica je 2014. godine na dodeli najveće filmske nagrade ponela skoro istu haljinu kuće Armani Prive kakvu je prethodnog leta imala Leticija.

No, i Holivud ume da uzvrati udarac, pa se tako i princezama često dopadne stajling neke filmske zvezde. Kada je Dajana Kruger u septembru 2007. godine obukla haljinu kuće Elie Saab, protkanu glamuroznim svetlucavim detaljima, verovatno nije mogla ni da nasluti da će se isti model svideti jordanskoj kraljici Raniji koja ga je nosila dva meseca kasnije. A to samo znači da obe imaju kraljevski dobar ukus!

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/gettimages/splash
Tagovi: moda

Pročitajte još