Svetski dizajneri su odlučili: Ovo su top boje za proleće i leto

Svetski dizajneri su odlučili: Ovo su top boje za proleće i leto

Autor: | 31/03/2016

0

Pripremite se da ovog proleća i leta budete u nežnim tonovima. Na početku svake godine institut Pantone da bi olakšao posao dizajnerima objavi koja će boja biti dominantna za tu godinu. Ove godine su umesto jedne dve boje favoriti - kvarc roze i smirujuća plava.

Dve različite energije koje se dobro kombinuju i dopunjuju. Svaka za sebe predstavljaju različite karakteristike, ružičasti kvarc opisuje saosećanje i spokoj, dok plava smirenost i prozračnost koja vodi opuštanju. Nijanse su praškaste, pomalo pastelne, zagasite. Cela paleta boja koja ide iz mešanja ove dve nijanse su takođe aktuelne.

Pored klasične crne i bele boje koje su i ove sezone izrazito moderne, tu je još jedna kraljica klasike, teget boja.

Pored ove tri, da ih nazovemo klasičnih nijansi ove sezone su dizajneri bili inspirisani živopisnom egzotičnom Kubom i idejom da se diskonektujemo iz sveta tehnologije i vratimo prirodi. Paleta boja je smišljena tako da relaksira naš um, no gender vajb, što znači uniseks boje.

Posle završene nedelje mode u Njujorku i ostalim centrima širom sveta jasno je da su kreatori bili inspirisani kontrastom urbanizma i bujnom vegetacijom, naspram gradskih sredina, koje vas vode do srećnijih sunčanih mesta. Neočekivane kombinacije boja su žive, ali prirodne.

Najvažnije je da pronađete komade odeće sa bojom koja vama najviše odgovara i bićete u trendu ove sezone.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/gettyimages hellomagazin
Tagovi: moda trend

Pročitajte još