Đorđe Kortina: Neven i ja smo i dalje najbolji frajeri u gradu!

Đorđe Kortina: Neven i ja smo i dalje najbolji frajeri u gradu!

Autor: | 14/02/2016

0

Među brojnim poznatim ličnostima koje su ovu zimu provele u austrijskom ski centru Nasfeld, našao se i bivši maneken, aktuelni kafedžija i urbana legenda Beograda, Đorđe Pavlov koga, kaže kroz smeh, još samo majka zove tako. Za sve ostale on je Đorđe Kortina.

- Relativno kasno sam počeo da skijam, tek u 31. godini i sve ove godine pokušavam da nadoknadim propušteno ali, iskreno, ne ide to tako lako. Sa druge strane, prijatelji mi kažu da sam baš dobar skijaš, a valjda i oni znaju nešto - smeje se Đorđe.

- Šalu na stranu, sada već jesam zadovoljan svojim umećem ali znam da to može i mnogo bolje.

Kortina koji sam za sebe kaže da je namćor, Nasfeldu u kome je ovih dana prvi put boravio, dodaje, nije našao manu pa je dane provodio na stazi uživajući kako u sportskim aktivnostima tako i u hedonističkoj ponudi ovog centra.

- Držim kafanu, volim i da kuvam i da jedem pa mi je bilo interesantno da isprobam neke njihove specijalitete. Gulaš i rebarca su mi se posebno dopali i ovo mi je prvo skijanje u životu sa koga se vraćam sa viškom kilograma. Obično smršam svuda, a ovde sam i pored skijanja, saune i bazena uspeo da nabacim koje kilo. Neverovatno!

Iako poslednjih godina pistom šeta retko i samo na poziv prijatelja, Kortina je i danas jednako medijski prisutan i isto toliko zanimljiv ženama.

- Meni to, moram priznati, imponuje. Znam da ima mnogo žena koje i danas tvrde da smo moj drug Neven Bošković i ja najbolji frajeri u gradu. Naravno, ne računamo ove znatno mlađe generacije ali sa mnogima bi mi mogli na crtu. Nikada mi nije smetalo to što se mediji interesuju i za moj privatni život. Mislim da svako ko je javna ličnost ili, na neki način, živi od te iste javnosti, mora da bude spreman na to da će sa vremena na vreme platiti cenu veću od uobičajene. To je svuda tako i mislim da se većina ovih kojima novinari, navodno, smetaju ili im se, kako kažu, petljaju u privatan život, samo foliraju.

Oduvek sportski tip, naš sagovornik, dodaje, pripada "staroj školi" pa i dalje najviše prati fudbal i otkriva da je svojevremeno čak i trenirao sa prvotimcima crveno-belih čiji je vatreni navijač.

- Dok im je kondicioni trener bio pokojni Peđa Stanojević, moj drug, ja sam znao da dođem na stadion i sa njima treniram i neretko sam bio bolji od njih pa je on u šali govorio "vidi, ovaj moj, stariji od vas tri puta a isto toliko spremniji i jači". Nekima to baš i nije bilo pravo, ali ja zaista imam ozbiljan sportski staž. Kakav god da sam, neraspoložen, umoran, u obavezama, za trening moram da nađem vreme- objašnjava Đoka i dodaje da se nada da će se njegov omiljeni tim još jednom naći na krovu sveta.

- Naš fudbal je takav kakav je, loš prilično i sam ga sve ređe pratim. Igrači dolaze i prolaze, evidentno je da nema para, nema ih nigde i taj naš fudbal samo je odraz opšteg stanja u zemlji. Ipak, kao i mnogi i ja se nadam da će se Zvezdaši još jednom, za mog života , naći u Evropi. Do tada, ne propuštam utakmice Lige šampiona.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/facebook/djordje.cortina
Tagovi: