Najiščekivaniji albumi u 2016. godini (video)

Najiščekivaniji albumi u 2016. godini (video)

Autor: | 05/01/2016

0

Godina u koju smo tek zakoračili biće obeležena povratkom muzičkih legendi poput Dejvida Bouvija i Eltona Džona, ali i novim materijalom umetnika mlađih generacija.

Jedan od najiščekivanijih albuma u 2016. godini svakako je album Dejvida Bouvija, Blackstar. Jedna od pesama sa 25. studijskog albuma rok ikone, koji će se u prodaji naći od 8. januara, predstavljena je krajem novembra. Desetominutna balada puštena je uz video-klip snimljen poput kratkog filma.

Prethodni Bouvijev album The Next Day izašao je 2013. godine posle deset godina pauze, pošto je muzičar imao srčanih problema.

Australijska pevačica Sija objaviće 29. januara svoj sedmi album, This Is Acting, čiji je jedan od naslova, Alive, otkrila u septembru, a drugi, Bird Set Free, u novembru. Novi album predstavlja kompilaciju pesama koje je pevačica prvobitno namenila drugima, poput Alive koja je trebalo da se nađe na novom albumu Adel.

Britanska pop zvezda Elton Džon izdaće početkom februara svoj 32. studijski album pod nazivom Wonderful Crazy Night. Ako je suditi po singlu Looking Up, koji je objavljen krajem novembra, očekuje nas 10 pesama u klasičnom rokenrol maniru.

Mesec dana kasnije, britanski sastav Underworld, koji je svetsku slavu stekao 1996. godine, zahvaljujući singlu Born Slippy .NUXX iz filma Trejnspoting, na tržište će izbaciti svoj deveti album.

Novi album, sedmi po redu, 22. januara objaviće još jedan britanski alternativni bend. Reč je o grupi Suede i njihovih 12 novih pesama pod zajedničkim nazivom Night Toughts. Album će pratiti film čiji je isečak Suede otkrio pre tri meseca.

Britanski alternativni rok bend "Rejdiohed", koji je izdao kao božićni poklon svojim fanovima novu pesmu Spektar, prvobitno namenjenu za poslednji film o agentu Džejmsu Bondu, takođe je najavio novi album. Za sada se još ne zna datum izlaska devetog studijskog albuma, jer bend ima običaj da to saopšti u poslednjem trenutku.

Slična je situacija i s bendom "Metalika", koji je najavio novi album posle sedam godina pauze. Prema izvorima bliskim tom rok metal bendu, album Adore Life mogao bi da izađe 22. januara.

Među najiščekivanijima je i album američkog repera Fifti Senta, Street King Immortal, čije je objavljivanje nekoliko puta odlagano, a sa kog su, od prošlog leta, poznate već dve numere - Get Low i 9 Shots.

Na listi noviteta u 2016. godini je i drugi deo albuma Electronica Žan-Mišela Žara. Zasad se ne zna kada će tačno Electronica2 videti svetlost dana, ali je poznato da je na njemu pionir francuske elektronske muzike sarađivao sa Dejvidom Linčom i Hansom Zimerom.

Jedan od najavljenih albuma koji su privukli posebnu pažnju jeste i posthumni album Džefa Baklija, You and I. Dvadeset godina nakon smrti kalifornijskog pevača, koji ima status legende uprkos tome što je za sobom ostavio samo jedan studijski album Grace iz 1994. godine, diskografska kuća "Kolumbija rekords" pronašla je deset dosad nepoznatih snimaka koji će se naći u prodaji od 11. marta.

Album sadrži prvu verziju Baklijevog najvećeg hita, Grace, kao i nekoliko obrada pesama poput Just Like a Woman Boba Dilana, I Know It's Over od "Smitsa" i Night Flight grupe "Led cepelin".

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin
Tagovi: kultura muzika

Najnovije vesti