Danijela i Stefan Buzurović s nestrpljenjem iščekuju sledeću godinu kada će ponovo postati roditelji

Danijela i Stefan Buzurović s nestrpljenjem iščekuju sledeću godinu kada će ponovo postati roditelji

Autor: | 28/11/2015

0

Osim što donose sreću učesnicima nagradne igre “Bingo”, Danijela i Stefan Buzurović poslednjih pet godina svakodnevno usrećuju jedno drugo, a pre godinu i po dana sin Nestor u potpunosti je ispunio njihova srca. Iako im dobro raspoloženje ne manjka ni kada se kamere ugase, poznati voditelji poslednjih meseci imaju dodatni razlog za sreću - za šest meseci po drugi put će postati roditelji. Osim što su sjajan televizijski tandem, jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni uigran je i u svakodnevnim obavezama, pa gotovo da ne preostaje prostora za stres i nervozu.

Međutim, kada stvari u kući postanu previše pitome za Nestorov ukus, najmlađi ukućanin spretno oživljava atmosferu. U porodičnoj oazi, u kojoj sve odiše ljubavlju i nežnošću, porodica Buzurović pozirala je za magazin „Hello!“, a u zajedničkom intervjuu srećni roditelji govore o uzbuđenju pred dolazak prinove.

Danijela, kako podnosite trudnoću, imate li neke neprijatne propratne simptome poput mučnine?
- Sve se odigrava po već poznatom scenariju, kao i u prvoj trudnoći. Tačnije, priželjkujem da bude tako. Uskoro ulazim u četvrti mesec i nadam se da će tada prestati mučnine i umor, kao i u trudnoći sa Nestorom.

Da li oboje uspešno primenjujete stečeno iskustvo ili se ova trudnoća razlikuje od prve?
- Razlika je u tome što sada i Nestor pomaže. Naime, video je da Stefan donosi kremu protiv strija i maže mi stomak, pa sada on svake večeri samoinicijativno uzima kremu, dolazi do nas i insistira da se maže stomak. Mislili smo da je prvi put to slučajno uradio, ali on neće da zaspi ako se moj stomak ne namaže. To mu je veoma zabavno, a meni je korisno.

Znate li već pol bebe?

- Još je rano, ali jedva čekamo da nam dr Dejan Dimitrijević saopšti. Nadamo se da će nam uskoro otkriti tu misteriju.

Imate li već ideju o imenu deteta, pregovarate li u vezi sa tim?
- Ideje su tu i pregovori su u toku. Biće nam lakše kada saznamo da li je reč o dečaku ili devojčici, onda će pasti i definitivna odluka. Mada, mi smo smislili tri imena, problem će nastati kada ispunimo tu kvotu.

Koliko je Nestor svestan činjenice da će za nekoliko meseci postati stariji brat?
- Nestor je simpatični mali čovek koji, kako nam deluje, vrlo smišljeno određuje stepen svoje svesnosti, ma šta da je u pitanju. Kada mu odgovara, on dolazi i ljubi stomak, a samo nekoliko minuta kasnije na taj isti stomak pokuša da skoči i viče: “Điha, điha”. Mali konformista, nema šta.

Koliko brinete o njegovoj reakciji na brata ili sestru, imate li strategiju za sprečavanje ljubomornih ispada?

- Sticajem okolnosti, ima dosta beba oko nas i non-stop se društvo dopunjuje, tako da Nestor ima iskustvo sa bićima koja su manja od njega i do sada nismo imali ljubomorne ispade. Novi član porodice je i za nas odrasle veliki izazov i zadatak, pa ćemo nas troje da vidimo šta nam je činiti. Šta je tu je, snaći će se.

Pripadate li onim trudnicama koje traže poseban tretman i veću pažnju od uobičajene? Jeste li osetljiviji i emotivniji nego inače?
- Ne znam kako da odgovorim na ovo pitanje a da ne ispadne da se hvalim. Trudnoća je predivno stanje u kome bi žena trebalo da bude opuštena i normalna. Dok u njoj nastaje novi život najvažnije je da bude srećna i voljena. Meni je samo to potrebno, i jedna tegla cvekle i ajvara nedeljno. Na moju veliku sreću, sve navedeno imam.

Stefane, koliko ste brižan suprug, ispunjavate li sve Danijeline zahteve i želje?
- Nas dvoje se trudimo da svaki dan, na svaki mogući način, jedno drugome poboljšamo kvalitet života. To činimo samoinicijativno i retki su trenuci kada jedno od nas ima neki poseban zahtev. Naravno, ukoliko ga i bude, ispuniću ga. Ma, ljubav je čudo.

Koliko ste poslušna i odgovorna trudnica ili često na sebe preuzimate ulogu onoga ko mora da je opominje da „uspori“?

- Najvažnije je da nisam sklona lošim navikama koje utiču na zdravlje i previše sam odgovorna. Štreber je štreber, makar i trudan. Pridržavam se svih nazovipravila i navika koje su dobre i za mene i za bebu, a i za sve nas.

Zajednički život upotpunjuje i zajednički rad na televiziji. Da li to vidite isključivo kao prednost u vašem odnosu?
- Osim ponedeljkom od 19.55, kada počinje “Bingo”, nemamo mnogo susreta kada je reč o poslu. Bavljenje istim poslom je naš život i to tako prihvatamo. Nemamo listu dobrih i loših stvari koje se tiču posla.

Kako funkcionišete na poslu kada u privatnom životu dođe do nekih nesuglasica?

- Gađamo se po studiju i javno se pljujemo. Šalimo se, naravno. Nismo imali nesuglasice koje bi nas do te mere poremetile da bi to moglo da se primeti i nadamo se da ih nećemo imati. Naš privatni život je iza naših ulaznih vrata i trudimo se da ga tamo i sačuvamo. Najveća bitka vodi se oko toga da li stolica pored kreveta može da se smatra isturenim odeljenjem plakara ili ne.

Ko u tom slučaju prvi popušta?
- Ja.

Imate li pomoć baka i deka oko unuka i poslova u domaćinstvu?
- Bake, deke, prababe, pradeda, tetke… Imamo veliku pomoć i vrlo dobro su uigrani. Ponekad čak opeglaju veš, a i spremni su da im uvek nenajavljeno dođemo na ručak. Trudimo se da pomažemo jedni drugima i da provodimo vreme zajedno kad god je to moguće.

Oboje radite. Ko je u to vreme u ulozi Nestorovog anđela čuvara?
- Imamo veliku sreću da uspevamo da uklopimo poslovne obaveze, tako da uvek jedno od nas bude sa Nestorom. Ukoliko je to ipak nemoguće, onda nastupa alijansa navedenih u prethodnom odgovoru. Često i tu vršimo izbor na “eci-peci-pec”, jer svi žele da Nestor dođe i bude njihova briga.

Šta je u ovom periodu odrastanja Nestoru najzanimljivije, koja mu je omiljena zabava?
- Parkovi i druženje sa decom su omiljene aktivnosti. U kući su usisivač i tatina kutija za alat nešto bez čega se ne može zamisliti dan.

Šta smatrate najvećim izazovom roditeljstva?
- Izazovi tek predstoje. Ovo do sada je bilo lako. Vaspitavanje i usmeravanje su pred nama. To će svakako biti najveći izazov. U današnje vreme je svim roditeljima izazov da sačuvaju osmeh, kako svoj, tako i svoje dece. Osmeh je veliki saborac i najbolji metod vaspitavanja.

U kojim porodičnim aktivnostima najviše uživate?
- Jutarnje maženje sa sinom, šetnje, kupanje, igranje, ručkanje, čitanje, uspavljivanje i opet sve ukrug.

Uvek ističete da vam je najlepše kada ste sve troje zajedno. Izdvojite li nekada vreme samo za vas dvoje, a da to nije vreme provedeno na poslu?
- Naravno da postoje trenuci u kojima uživamo samo nas dvoje. Izađemo u pozorište, bioskop, na večeru, da se vidimo sa prijateljima. Kada smo kod kuće, naše vreme počinje kada Nestor zaspi. Tada odemo u drugu sobu i odgledamo film ili nekoliko epizoda neke serije. Mada, dešava se i da Nestor nas uspava, ali on tada ne gleda film, već nam skoči na leđa i pali svetla po kući.

Šta vam predstavlja ventil od porodičnih i poslovnih obaveza? Priuštite li sebi momačko, odnosno devojačko veče, i koliko često?
- Nemamo potrebu za ventilom, jer se trudimo da svaki dan ispunimo obavezama i zadacima koji nam prijaju i bolje je da ih tako okarakterišemo jer su neizbežni. Ventil nam je kada se pred spavanje sve troje zagrlimo i pevamo neku od pesama koju je Nestor tog dana imenovao omiljenom. Svaki dan je ispunjen manje ili više teškim zadacima koji su pred nama i mi ih rešavamo kako znamo i umemo. To je život. Momačke i devojačke večeri se događaju, ali uvek spontano.

Da li je bračni i porodični život upravo onakav kako ste ga zamišljali ili ste se u to prepustili bez ikakvih očekivanja?
- Našli smo se i od početka se trudimo da ne zamišljamo već da živimo. Takođe se trudimo da ne očekujemo, nego da stvaramo. Život je avantura i tako ga i živimo. U našem slučaju u pitanju je lepa i nasmejana avantura. Nekad sija sunce, nekad pada kiša, nekad smo uplašeni, ali smo uvek zajedno.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!