Nataša Kovačević: Dve godine nakon saobraćajne nesreće ponovo na košarkaškom terenu

Nataša Kovačević: Dve godine nakon saobraćajne nesreće ponovo na košarkaškom terenu

Autor: | 05/11/2015

0


Mnogi bi na njenom mestu klonuli duhom, ali Nataša Kovačević iz dana u dan potvrđuje da je simbol hrabrosti. Istinska heroina vraća se na parket. Dve godine i dva meseca od nesreće koja joj je promenila život, mlada košarkašica je i dalje nasmejana. Vedar duh je njen zaštitni znak i zato će opet igrati i to na profesionalnom nivou za "Crvenu zvezdu", piše "Blic".

Sve što je deli od nastupa u voljenom crveno-belom dresu je registracija za mečeve ženske Prve lige Srbije, a već dva meseca trenira sa ekipom.

Podsetimo, Kovačevića je 7. septembra 2013. kao članica Đera doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, nakon čega joj je amputirana leva noga do kolena. Ipak, Nataša je najbolji primer da sve granice padaju ako imate čeličnu volju i da je sve moguće.

- Velikom voljom je, uz pomoć svog kluba, prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija i njen predsednik Žan-Pjer Siuta kao i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku - piše na zvaničnom sajtu "Crvene zvezde".

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin