Kurt Kobejn je ubijen? Glavna osumnjičena je - Kortni Lav

Kurt Kobejn je ubijen? Glavna osumnjičena je - Kortni Lav

Autor: | 14/10/2015

0

Iako je smrt frontmena "Nirvane" Kurta Kobejna okarakterisana kao samoubistvo, 20 godina kasnije u najnovijem dokumentarcu navodi se mogućnost i da je muzičar ubijen.

Prema ekskluzivnim snimcima do kojih je došao "Dejli mejl", u najnovijem dokumentarnom filmu "Soaked in Bleach" pojavili su se novi dokazi o šokantnoj smrti Kurta Kobejna.

Prema službenom izveštaju, frontmen "Nirvane" je u aprilu 1994. godine pucao sebi u glavu i počinio samoubistvo.

Ali, stručnjaci su odlučili da detaljno prouče njegovo oproštajno pismo koje je Kortni Lav, udovica muzičara, godinama čuvala. Poruka koju je ostavio podstakla je dodatna pitanja u istrazi. Bivši šef policije u Sijetlu smatra da bi istraga o Kobejnovoj smrti trebalo ponovo da se otvori. Čitav je događaj prezentovan je iz ugla privatnog detektiva Toma Granta kog je unajmila upravo Kortni nekoliko dana pre nego što je Kurt Kobejn preminuo.

Prema delovima iz dokumentarca, krivica za smrt je uperena upravo prema Kortni, što se, u vidu tračeva, godinama unazad moglo čuti i videti i u nekim medijima. Sudski veštaci tvrde da je ona ubila supruga jer su bili pred razvodom, a ona bi u tom slučaju ostala bez svega.

Grant tvrdi da Kurtovo pismo nije imalo notu oproštajnog pisma, već da je njim samo želeo da poruči da ostavlja suprugu i da napušta muzičku karijeru.

Forenzičarka Hajdi Haralson uporedila je Kurtovo oproštajno pismo s beleškama koje su pronađene u torbi Kortni Lav. Kada su ih uporedili, došli su do zaključka da su neka od slova slična onima u oproštajnoj poruci, što dovodi do pitanja da li je neko ranije vežbao Kurtov rukopis.

- Postoji mogućnost da je neko imitirao rukopis muzičara, posebno onih poslednjih nekoliko redova koji su, prema njihovom zaključku, dodati naknadno. Početak pisma napisan je drugačijim rukopisom od onog na kraju - govore forenzičari.

Takođe, sudski veštaci tvrde da je malo verovatno da čovek nakon konzumacije heroina digne ruku na sebe.

Osim toga, kao dodatni dokaz u prilog tome da je Kurt ubijen, odnosno da nije počinio samoubistvo, pominju se i propusti zbog kojih je bilo moguće da se njegovo telo kremira nakon šest dana, dok su otisci sa puške uzeti tek mesec dana kasnije.

Konkretni dokazi protiv Kortni nikad nisu pronađeni, iako je ona želela da zaustavi objavljivanje dokumentarca "Soaked in Bleach".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Splash News, Guliver/Getty Images