Pola sata sa... Boris Milivojević

Pola sata sa... Boris Milivojević

Autor: | 08/09/2015

0


Poslednjeg dana avgusta
startovala je nova sezona kviza „Zlatni krug“, da li biste se usudili da se takmičite?
- Ne bih voleo da se takmičim u „Zlatnom krugu“ osim ako bih imao mnogo vremena da se pripremim sa ljudima sa kojima se poznajem ceo život.

Šta prvo kažete sebi kad se probudite?
- Možeš ti to.

Po kojim osobinama ste klasičan Balkanac?

- Osim što se zalažem za matrijarhat, u svim drugim pogledima sam potpuni Balkanac.

Da li put do muškog srca vodi preko stomaka?
- Svakako, jednom prilikom bio sam u restoranu i kada sam probao jelo, bila je to ljubav na prvi griz. Rekao sam sebi da se moram oženiti ovom kuvaricom. Brzo sam otišao u kuhinju da pitam ko je spremio jelo. Kuvarica je imala malo veće brkove, bila je proćelava i imala je jače ruke, ali sam je ipak pitao: „Hoćeš li da se udaš za mene?“ Odjednom sam video sve zvezde, a posle ništa više nisam video. Ipak, ta ljubav je ostala do danas.

Zbog čega smatrate da je brak prevaziđena institucija?
- Ljudi više ne moraju da se venčavaju, jer ako imaju vezu, mogu da imaju decu, i to se računa kao brak, iako nisu otišli pred treće, četvrto ili sedamdeset osmo lice koje će im dati dozvolu za to. Dakle, sada se i po zakonu vanbračna zajednica računa kao brak.

Da imate čarobni štapić, koje biste tri stvari prvo uradili?

- Prvo bih sebe učinio tako moćnim da mi štapić više ne bi bio potreban ako se desi da ga izgubim. Druga stvar koju bih uradio je da obiđem kosmos, a treća - ukinuo bih monetarni sistem.

Koje su prednosti života na periferiji?
- Nema buke i zagađenja, okružen si prirodom i u svom dvorištu možeš da imaš svoju krušku ili jabuku. Nema ni gužve i ne čuješ komšiju kroz zidove od kartona. I u gradu postoje takve kuće, ali ih je malo, pa sam otišao na periferiju.

Nabrojte nam vaše idole iz detinjstva.
- Kada je reč o glumcima, to su bili Al Paćino i Robert de Niro, a od ostalih „Bitlsi“, B. B. King, Mahatma Gandi i svi ostali koje su ni krive ni dužne pobili samo zato što su hteli da svet učine boljim mestom za život.

Šta vam je najčešći izgovor kada kasnite?

- Trudim se da ne kasnim, a kada zakasnim, samo se izvinim, ne dajem objašnjenje.

Spadate li u muškarce koji su „laki na suzama“?
- Da, s godinama sam sve lakši na suzama. Mislim da je to korisno i kasnije se bolje osećam. Nekad zaplačem lako, nekada malo teže, ali dozvoljavam sebi da plačem.

Šta vam devojka najčešće zamera?
- Uglavnom to što ne poštujem neke društvene norme. Na primer, zameri mi kada za neku priliku treba lepo da se obučem, a mene to ne interesuje i ne uradim to. Zamera mi i druge stvari, ali je spisak predug, pa ne bih da dužim intervju.

Imate li neki porok koga ne možete da se odreknete?

- Nema tog poroka kog ne bih mogao da se odreknem, ali poroci su sastavni deo života. Nekih sam se odrekao, nekih nisam, ali one koji mi smetaju ostavljam do kraja.

U kojim situacijama su žene za vas prava misterija?
- Kada žena ima duge noge, a nosi štikle, lepu kožu, a stavlja puder, puna usna koja šminka preko ivica. Sva napumpavanja su mi takođe misteriozna, kao i kada devojke stoje ispred ogledala i puće usta koja izgledaju kao izvrnuta čarapa. To mi nije najjasnije, a možda i jeste, ali svakako deluju ludački.

Koju pesmu obavezno pojačate kada je čujete na radiju?
- Pesmu „Blue Monday“ grupe „New Order,“ „Love Will Tear Us Apart“ od „Joy Division“, kao i numeru „Kažu“ benda „Dubioza kolektiva“.

U šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato“ vaše imitacije nasmejale su sve gledaoce, da li su i vama bile duhovite?

- Kad gledam sebe, ne mogu da budem objektivan i uglavnom se čudno osećam. Ali, zabavljao sam se dok sam pripremao te imitacije, verovatno su zbog toga bile smešne ljudima.

Šta vam najlakše izmami osmeh na lice?
- Deca.

Postoje li bele laži?
- Laž je laž, bila ona crna ili bela. Osim što možda, ta „bela laž“ može da sačuva nekog od nečega. Na primer, decu od surove istine.

Šta biste prvo uradili kada biste dobili sedmicu na „Lotou“?
- U zavisnosti od toga koliko bih para dobio, verovatno bih kupio nekretnine, ali bih svakako otišao i na put oko sveta.

Slažete li se sa tvrdnjom da je muškarac glava porodice, a žena vrat?
- To je prastari sistem razmišljanja. Pošto su žene misaona bića i prečesto, da ne kažem češće, imaju bolje ideje od muškaraca, rekao bih da je situacija obrnuta. Da je muškarac šija.

Šta uvek mora da se nađe u vašem frižideru?
- Jaje ili mleko, možda jogurt. Ipak, mleko.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!