Tamara Grujić: "Radna akcija" se vraća kako bismo pomogli ljudima koje je zadesila nedavna nesreća

Tamara Grujić: "Radna akcija" se vraća kako bismo pomogli ljudima koje je zadesila nedavna nesreća

Autor: | 28/06/2014

0


Harizmatično lice „Prve“ televizije, voditeljka Tamara Grujić, nedavno se našla pred novim poslovnim izazovom u nesvakidašnjem televizijskom kvizu „Toga se još niko nije setio“. Sa kolegom Draganom Ilićem od učesnika traži da razmišljaju na neuobičajeni način, trudeći se da obuzda temperament koji joj zadaje muke, dok je u studiju opominju da ostane na svojoj poziciji. Prethodni angažman u kulinarskom delu emisije „Tačno 1“ u Tamari je probudio glad za kuvarskim majstorijama, za koje je donedavno bio zadužen isključivo njen suprug Vuk Đoković, televizijski i filmski producent. Emotivnoposlovni tandem u brak je ušao prošle godine na egzotičnoj lokaciji na Pirinejskom poluostrvu, a o detaljima ovog nesvakidašnjeg poduhvata, kao i drugim detaljima iz privatnog i poslovnog života šarmantna Beograđanka otvoreno govori za magazin „Hello!“.

Od aprila vas gledamo u kvizu „Toga se niko nije setio“. To je vaše prvo iskustvo u ovakvom televizijskom formatu. Kako vam se dopada najnovija voditeljska uloga?
- Polako se navikavam. U prvim epizodama mi nije baš bilo prijatno. Ja volim teren, volim da se krećem, da imam slobodu pokreta. U kvizu ne smem da mrdnem od svoje pozicije. Kako je počelo snimanje prve epizode, instinktivno sam htela da priđem takmičarima, da nekome čestitam, „bacim kosku“ i priđem Draganu. Kad stojite u mestu, osećate se kao pušač koji je prestao da puši, pa ne zna šta će sa rukama. Trebalo mi je malo vremena da savladam sebe i svoj temperament, da izgledam pristojno i budem zabavna. Sada već sve leže na svoje mesto, Dragan i ja se sve više uklapamo i opušteniji smo, tako da su i epizode koje slede smešne i zabavne.

Kviz je specifičan jer podstiče kreativnost i prilično je nepredvidljiv. Pripadate li ljudima kojima odgovara da imaju određenu životnu rutinu ili više uživate u nepredvidivim situacijama?

- Nekoliko puta u životu sam se našla u takvim situacijama, ali one, na sreću, nisu dugo trajale. Umesto da sam tada izmislila da idem na neku sambu, strani jezik, da završim neki kurs ili već nešto četvrto, samo sam „izživotarila“. Sva sreća, bila sam mlađa i to je vreme prošlo. Sada, kada sam starija, poludela sam i upisala drugi fakultet, produkciju na „Akademiji umetnosti“. Oduvek sam prema sebi bila užasno iskrena i svojih vrlina i mana sam i previše svesna. Mi, Rakovi u horoskopu, skloni smo da stalno nešto kukamo i da se žalimo, a čoveku po prirodi malo treba da se ulenji. Međutim, već duže vreme se uspešno zabavljam i ne dozvoljavam sebi da se dosađujem ni u jednom trenutku. Draga moja rutino, daleko ti lepa kuća.

U paru ste sa izuzetno duhovitim voditeljom Draganom Ilićem. Kakva atmosfera vlada kada su kamere isključene?
- Ko radi sa Draganom zaista se oseća kao da ga je Bog pogledao. Čovek jednostavno nikada ne pokazuje da ima problem, uvek je nasmejan, raspoložen, pričljiv, tolerantan, strpljiv. Uvek se možete osloniti na njega kao na partnera na setu, kad god da zastanete on će da produži, što je u ovom poslu vrlo važno. S druge strane, ja da nemam uši smejala bih se oko glave, što, naravno, utiče i na ekipu.

Da li privatno volite da gledate kvizove i koja forma vam je najinteresantnija?
- Moj otac i ja uvek smo voleli da merimo znanje i da se takmičimo ko je pametniji. Sećam se prve godine emitovanja „Milionera“, kada je znao da mi telefonira i kaže „Ajde, frajerko, šta je tačan odgovor?“ Poludela bih ukoliko nisam znala odgovor jer je on, naravno, znao. Čak smo svojevremeno on i ja želeli da se prijavimo za „Milionera“ kada su se takmičili parovi, ali sam tada radila na televiziji „BK“, pa smo odustali da ne bude: „Vidi, ova došla preko veze“.

Jeste li nekada učestvovali u nekom kvizu i sa kakvim rezultatom?

- Samo u osnovnoj školi. Bila sam neviđeni štreber i uvek sam bila u ekipi za takmičenje. Sećam se jedne situacije. Bila sam prvi razred, trebalo je pogoditi zagonetnu pesnikinju, tako što se otkrivala rečenica po rečenica. Naravno, što više rečenica trošite manje poena osvajate. Prva rečenica je glasila: „Rođena je u Novom Sadu.“ Svi ćute, nastavnica čeka, a ja viknem „Mira Alečković“, misleći: „Kud puklo da puklo“. I mi pobedimo.

Novinarsku karijeru započeli ste u Informativnom programu „BK“ televizije, ali vas je put odveo u zabavu. Nedostaju li vam „ozbiljnije“ teme?
- Dugo su mi nedostajale, ali sada više ne. Uostalom, posle informativne i ekonomske redakcije, dugo sam se bavila i PR-om i marketingom, tako da mi zabavni format, koji nije informativa, izuzetno godi.

Donedavno ste gledaocima delili kulinarske savete u emisiji „Tačno 1“. Jeste li tokom ovog angažmana poboljšali svoje kulinarske veštine?
- Da budem iskrena, kroz taj format sam naučila da kuvam. Tačnije, zainteresovala sam se za kuvanje. Međutim, sada sam opet otišla u drugu krajnost, non-stop nešto spremam, čitam na internetu, pametujem i izmišljam.

Izvesno vreme bili ste na restriktivnom režimu ishrane. Koliko sada vodite računa o ishrani?
- Trenutno i previše. Muž i ja smo duže vreme bili na restriktivnoj ishrani, koju sam, podrazumeva se, umela i da prekršim. Ja sam njemu kao pružala podršku. Kako smo je završili, potpuno sam zauzela šporet i odlazak na pijacu, baš se trudim da nam svaki obrok bude dobro isplaniran i pripremljen. Često pomislim: „Jadan moj muž“. Šalu na stranu, problem je što oboje, kao i svi naši prijatelji obožavamo da jedemo, a da nesreća bude veća, svi naši bliski prijatelji su fantastični kuvari, ali se niko ne goji tako lako kao Vule i ja. Zato smatram kako sada u stvari svi u svetu izuzetno vode računa o ishrani i da je to potpuno normalno. To mantram i sebi.

Ko je u vašem domu veštiji u kuvanju - suprug Vuk ili vi?
- Definitivno Vule. On sve u kući radi bolje. Ne sprema zdravu hranu. To je problem. Njegove pice su kao iz Napulja, pite kao iz Sarajeva, sve grešno što vam padne na pamet on spremi tako da oližete tanjir. Međutim, šta da mu radim, sad je došlo moje vreme.

Vuk i vi venčali ste se na Gibraltaru. Da li ste dugo pravili planove o tome?

- Isplanirali smo bukvalno dan pred put. Samo smo izvadili potrebna dokumenta i otputovali. Venčali smo se na proputovanju kroz Španiju, na Gibraltaru, samo tamo smo to zakonski i mogli.

Da li je intimna ceremonija bila vaša ili suprugova želja?
- Ja sam htela veliku svadbu, a on sa dvadeset zvanica, i u takvoj suprotnosti nema kompromisa. Rešenje je jedino treća opcija, što se i dogodilo. I zaista se nismo pokajali. Situacija kada ste potpuno sami sa partnerom, daleko od roditelja i prijatelja posebna je u svakom smislu i činu stupanja u brak daje neverovatnu romantiku. Ja ću svoju žurku kad-tad napraviti u Beogradu.

S obzirom na to da su vam profesije bliske, koliko vam je to olakšavajuća okolnost, a koliko je teško ostaviti posao „na pragu“ kada dođete kući?
- U našem slučaju to je olakšavajuća, da ne kažem presudna okolnost. Moja snimanja mogu da se oduže, o njegovima da ne govorim. Umesto da vam neko negoduje ili zivka sto puta kad ćete da dođete kući, a vi nervozni jer snimanju nikad kraja, mi jedno drugom odnesemo hranu i eventualno ostanemo i pravimo društvo. S druge strane, kod nas se posao retko ostavlja na pragu kuće, neminovno se unosi u dom.

Da li vam je suprug najstroži kritičar ili tu titulu ipak nosi neko drugi?

- Moja majka će zauvek biti šampionka u tome. Godinama suvereno vlada na poziciji broj jedan i nema šanse da je neko zameni. Drugi je, naravno, muž. Bogu hvala nema ih više, jer oni vrede za sve kritičare koji trenutno rade u Srbiji.

Izuzetno ste posvećeni poslu, a to je razlog zbog koga mnoge žene odlažu majčinstvo. Priželjkujete li da se uskoro ostvarite u toj ulozi?
- To nam je u planu već duže. Bože zdravlja.

Bavite se dinamičnim poslom koji može da bude i stresan, ali osmeh vam gotovo nikada ne silazi sa lica. Šta je vaša antistres terapija?
- Smeh, ljubav, porodica, pas, prijatelji, vežbanje, muzika, predstave, filmovi, serije, knjiga, šetnja, učenje, gledanje svog i samo svog posla. Eto, to bi otprilike bilo to.

Kako najradije provodite slobodno vreme?
- U prirodi, sa prijateljima.

Veliki ste zaljubljenik u putovanja. Postoji li neka destinacija koju naročito želite da posetite, a još niste?
- Volela bih da proputujem Južnu Ameriku, Afriku, Bliski istok, Indiju, Nepal, Japan, Australiju. Mene kod putovanja ne interesuje samo mesto, već i ljudi, njihove kultura, navike, hrana, običaji, kompletna slika.

Imate li planove za letnji odmor i da li ćete putovati sa suprugom?
- Još ne znamo. Bojim se da ćemo ga provesti radno, drugu godinu zaredom, ali rekla sam da neću da kukam. Koliko god da je medijski posao dinamičan, vrlo je nepredvidiv. Zbog toga poslednje dve godine ne planiramo klasičan letnji odmor, putujemo u toku godine više puta na po nekoliko dana, kad uskladimo zajedničke slobodne dane.

Gledaoci su voleli da vas gledaju u emisiji „Radna akcija“. Postoje li indicije o povratku tog formata na male ekrane?
- Pre nekoliko dana postigli smo dogovor o snimanju novih epizoda „Radne akcije“. Počinjemo u avgustu i presrećna sam zbog toga. Malo ćemo izmeniti koncepciju, ali mislim da je pravo vreme da se ta emisija, zajedno sa sponzorima i dobrim ljudima, nađe u pomoći ljudima koje je zadesila nedavna nesreća.

Kada ste poslednji put sebi van studija rekli „Toga se niko nije setio“ i o čemu je konkretno bilo reči?
- Kada sam razmišljala o novinama koje bi trebalo uvesti u „Radnu akciju“. Daj Bože da se ostvare.


Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović
Šminka: Dušan Rajković, tel. 063 / 882 - 96 - 53
Frizura: Akademija „Aleksandar Kapriš“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin